Sute de poliţişti ploieşteni sunt propuşi pentru disponibilizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
foto-arhivă
foto-arhivă

Ministerul Administratiei si Internelor (MAI) va reduce numărul de poliţişti în vederea respectării ţintei de deficit bugetar, reducere care, însă, urmează să fie supusă dezbaterii publice, informează Ziarul Prahova.

Măsura vine ca urmare a încadrării cheltuielilor de personal în limita alocată pentru anul 2011 şi, potrivit ministerului de resort, "are un caracter excepţional". De principiu, se va ţine cont, în cazul disponibilizărilor, de criterii precum: implicarea în fapte penale, abateri disciplinare, comportament necorespunzator, performanţele individuale ale fiecăruia dintre angajaţi, profesionalism etc.

Preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) Prahova, Florin Ioniţă, consideră această masură drept abuzivă şi chiar un atentat la siguranţa cetăţeanului. "Noi si asa suntem plătiţi prost, şi asa suntem puţini, şi aşa avem ore suplimentare efectuate şi neplătite sau nerecuperate. Ce putem înţelege din măsura care se preconizează pentru acest an? Că preşedintele vrea sa se razbune pentru mitingurile facute de noi? Nimic altceva decât că este o poliţă plătită retroactiv" a declarat Ioniţă pentru Ziarul Prahova.

În ceea ce priveşte criteriile de peformanţă, lipsa antecedentelor penale sau a comportamentului civilizat şi în conformitate cu etica profesională, liderul SNPPC Prahova a mai declarat că: "la unele secţii de poliţie din judeţ s-au întocmit deja liste cu cei care urmeaza sa fie daţi afară. Despre ce dezbatere publică poate fi vorba, fiindcă, din informaţiile mele, la una dintre cele şase secţii de poliţie din Ploieşti s-a întocmit o listă cu vreo 200 de politişti care urmează să fie disponibilizaţi".

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite