Sute de kilometri de cale ferată din Prahova vor ajunge la fier vechi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru degrevarea bugetului statului şi a bugetului propriu de venituri şi cheltuieli, Compania Nationala de Cai Ferate - CFR SA a propus Executivului închiderea a 1.500 de kilometri din infrastructura feroviara proprietate publică a statului, aflată în administrarea Ministerului Transporturilor şi dată în concesiune companiei amintite, informează Ziarul Prahova.

În proiectul de act normativ se precizează şi că sumele obţinute în urma casării si valorificării prin licitaţie a mijloacelor fixe dezafectate - care nu mai pot fi menţinute în funcţiune, din considerente tehnice şi comerciale - se constituie în venituri proprii ale societăţii comerciale CFR SA şi vor fi folosite pentru modernizarea liniilor de cale ferată pe care se desfăşoară cea mai mare parte a traficului de călători şi de marfă.

Potrivit Ziarul Prahova, dintre cei 1.500 kilometri de cale ferată care urmează a fi dezafectaţi, o bună parte traversează şi judeţul Prahova, deoarece traficul de călători sau cel de marfă pe tronsoanele respective s-a redus considerabil, în ultimii ani.

Este vorba de staţiile CFR Breaza Nord şi Prahova unde, în loc de câte cinci linii de cale ferată mai funcţioneaza, de ceva timp, doar câte două, fapt pentru care acestea şi-au pierdut statutul de "staţie", devenind "haltă". La randu-le, si statiile CFR Busteni si Azuga au rămas, în ultimul timp, cu mai puţine linii feroviare operabile, din lipsă de comenzi.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite