Sute de elevi din Prahova merg pe jos la şcoală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de elevi din şcoli rurale din Prahova vin înghesuiţi la şcoală, în microbuze depăşite tehnic, dar mulţi alţii merg pe jos zeci de kilometri sau sunt nevoiţi să-şi plătească singuri transportul.

Este vorba, doar în ultimele zile, de şcolarii care învaţă în Jugureni, dar sunt nevoiţi să vină din satele Marginea Pădurii sau Valea Unghiului, localităţi, care aşa cum le arată şi numele, sunt aproape izolate.

În acest caz, în lipsa unor soluţii care ar putea veni de la o primărie foarte săracă, un transportator privat le cere bani copiilor pentru a-i duce la şcoală. O situaţie asemănătoare este şi la Dumbrăveşti, unde, zilele trecute, microbuzul şcolar s-a defectat şi, pe deasupra, şoferul a suferit un infarct.

„Avem o comandă de 15 microbuze şcolare de la Ministerul Educaţiei încă din primăvară, dar bănuiesc că situaţia financiară este de vină pentru întârziere. În primul rând, trebuie să rezolvăm situaţia elevilor din cele 27 de şcoli desfiinţate, dar şi de optimizarea transportului în alte localităţi, unde copiii circulă înghesuiţi", ne-a declarat Gheorghe Borovină, inspector şef în cadrul ISJ Prahova.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite