Sute de cadre medicale din Prahova au rămas pe drumuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

220 de medici, asistenţi medicali şi infirmiere au rămas pe drumuri după desfiinţarea celor patru unităţi medicale din Plopeni, Buşteni, Urlaţi şi Bălţeşti.

Direcţia de Sănătate Publică Prahova le-a cerut acestora să facă cereri şi opţiuni pentru redistribuire în alte spitale, însă doar 129 au făcut solicitări. O parte a acestui personal a fost preluată de unităţile din Văleni, Azuga, Sinaia şi Ploieşti, însă 30 de oameni, în special infirmiere şi îngrijitoare, au o situaţie incertă, pentru că foarte multe spitale au schema de personal completă.

Este cazul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Ploieşti şi a spitalului din Mizil care au preluat foarte puţini dintre solicitanţi şi abia după îndelungi negocieri între reprezentanţii DSP şi managerii acestor unităţi medicale.

DSP Prahova ia în considerare inclusiv varianta de repartizare a celor rămaşi fără loc de muncă în spitale din Braşov, Buzău, Dâmboviţa, Ialomiţa sau Ilfov.

În situaţii incerte sunt şi muncitorii sau personalul administrativ al fostelor spitale. Aceştia ar trebui angajaţi în viitoarele cămine de bătrâni.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite