Ploieşti: Sute de angajaţi ai operatorului de salubritate, în pericol să rămână fără serviciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iepuraşul vine cu veşti proaste pentru angajaţii Veolia
Iepuraşul vine cu veşti proaste pentru angajaţii Veolia

Reprezentanţii Primăriei spun că vor vorbi cu noul operator pentru preluarea personalului de la SC Veolia.

Aproximativ 400 de angajaţi ai operatorului de salubritate SC Veolia riscă să rămână pe drumuri de Paşte, în condiţiile în care contractul firmei cu Primăria expiră la sfârşitul acestei luni. Oamenii sunt disperaţi şi spun că trebuie găsită o soluţie pentru a -şi păstra locurile de muncă.

« Unde să te mai angajezi că lumea zice că e criză. Din ce să traim, că lucrez aici şi eu şi soţul. Ce să facem, să dăm în cap? Avem 11 copii pe care trebuie să-i creştem”, ne-a spus cu lacrimi în ochi Liliana Gheorghe, măturătoare.  

 “Sunt gunoier de trei ani de zile şi până acum nu m-am gandit că o să-mi pierd locul de muncă pentru că-mi fac bine meseria şi, dacă nu am fi noi, cei de jos, cine s-ar angaja pentru o asemenea slujbă? Nici nu vreau să mă gândesc că n-o să mai am loc de muncă. Când se iau decizii d’astea, pe noi nu ne întreabă nimeni ? », ne-a zis nemulţumit şi Petre Vasile.

În schimb, reprezentanţii Primăriei susţin că vinovaţi pentru starea de urgenţă de acum sunt cei care au contestat caietul de sarcini al licitaţiei care trebuia să aibă loc în această lună. “Vinovaţi sunt cei care ne-au dat în judecată. Am avut discuţii cu reprezentanţii sindicatului angajaţilor de la Veolia şi le-am dat asigurări că voi vorbi cu noul operator pentru preluarea lor. Însă, nu poţi obliga pe nimeni să angajeze anumite persoane”, ne-a declarat Răzvan Lungu, directorul Regiei Autonome de Servicii Publice Ploieşti.

Încredinţare directă pentru nouă luni

În această săptămână, în cadrul unei şedinţe extraordinare, consilierii locali au votat pentru încredinţarea directă a serviciului de salubritate către o firmă pe o perioadă de nouă luni, cu posibilitate de prelungire. Această decizie a fost considerată de aleşi ca fiind singurul mod de a rezolva problema salubrităţii pe o perioadă scurtă, până se încheie litigiile din instanţă.

De ce a fost suspendată licitaţia

Suspendarea licitaţiei pentru desemnarea unui operator de salubritate s-a realizat ca urmare a contestării documentelor de către două firme: SC Veolia şi SC Romprest. Contestaţiile se află pe rolul instanţelor de judecată cu termene de soluţionare pe datele de 16 martie şi 22 iunie. Contractul se va încheia pe perioadă determinată, până când contestaţiile vor fi soluţionate definitiv şi irevocabil.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite