Ploieşti: Sute de lucrări la reţelele edilitare au termenele de finalizare depăşite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Sute de lucrări la reţelele edilitare au termenele de finalizare depăşite
Ploieşti: Sute de lucrări la reţelele edilitare au termenele de finalizare depăşite

Agenţii comunitari au aplicat zeci de amenzi pentru nerespectarea termenelor de execuţie şi a procedurilor aprobate de administraţia locală, în valoare de 60.000 lei.

CITEŞTE şi:

Timişoara: Zeci de timişoreni şi o firmă de IT s-au trezit cu aparatura arsă din cauza unor fluctuaţii de curent

Dintr-un total de 1.695 de lucrări la reţelele edilitare executate de la începutul anului şi până în prezent pe domeniul public, 235 dintre acestea au depăşit termenele de execuţie. Pe primul loc se află societatea care gestionează serviciul public de alimentare cu apă şi de canalizare, SC Apa Nova, cu 97 de lucrări nerecepţionate dintr-un total de 1.034.

Următoarele locuri sunt ocupate de SC Distrigaz Sud, cu 96 de lucrări nerecepţionate, SC Dalkia Termo Prahova care are 16 lucrări al căror termen de finalizare  nu a fost respectat şi SC Electrica care mai are de finalizat 26 de lucrări.

„Aproape zilnic trimitem adrese către Poliţia Comunitară pentru a-i înştiinţa de neregulile săvârşite de societăţile care desfăşoară lucrări la reţelele edilitare. Este vorba despre probleme diverse, de la semnalizarea necorespunzătoare a lucrărilor, nerespectarea readucerii carosabilului la stadiul în care se afla înainte şi până la depăşirea termenelor de execuţie”, ne-a declarat Valerica Gheorghe, consilier al Biroului Reţele Edilitare din cadrul Primărie Ploieşti.

Distrigaz a primit cea mai mare amendă
Reprezentanţii Poliţiei Comunitare sunt cei care au dreptul să aplice sancţiuni societăţilor comerciale care nu respectă termenele de finalizare sau procedurile aprobate de Consiliul Locale pentru intervenţiile pe domeniul public. Astfel, de la 1 ianuarie şi până acum, agenţii comunitari din cadrul Serviciului Control Disciplină Domeniul Public au aplicat 34 de amenzi în valoare de 60.000 lei. Cea mai mare amendă, în sumă de 10.000 lei, a fost dată SC Distrigaz Sud pentru nerespectarea termenelor de finalizare a lucrărilor începute şi pentru deteriorarea spaţiului verde.

Prevederi legale
Pentru nerespectarea procedurii privind aprobarea executării lucrărilor pe domeniul public, agenţii comunitari pot amenda societăţile comerciale care desfăşoară lucrări la reţelele edilitare în baza a două hotărâri de Consiliu Local. Este vorba despre HCL 228/2006 şi HCL 337/2008, iar  cuantumul amenzilor care pot fi aplicate este de  până la 2.500 lei.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite