Ploieşti: Sute de maşini au fost abandonate pe domeniul public

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Sute de maşini au fost abandonate pe domeniul public
Ploieşti: Sute de maşini au fost abandonate pe domeniul public

Numărul autovehiculelor abandonate pe străzile şi trotuarele din Ploieşti este în continuă creştere. Numai de la începutul anului şi până în momentul de faţă, în Ploieşti  au fost identificate peste 520 de maşini ai căror proprietari nu vor să mai ştie de ele.

Săptămânal la Administraţia Domeniului Public şi Privat din Ploieşti se primesc sesizări de la ploieşteni cu privire la existenţa unor maşini, în preajma blocurilor, care nu au mai fost mutate din loc de luni de zile, şi chiar de ani întregi.

Unii oameni se plâng că, pe fondul lipsei locurilor de parcare î municipiu, autoturismele abandonate ocupă spaţii care în mod normal ar trebui folosite de persoanele care utilizează zilnic maşinile din dotare. 

Proprietarii le pot recupera
În baza sesizărilor, inspectorii ADPP se deplasează la faţa locului, identifică autovehiculele în cauză şi lasă pe parbriz câte o somaţie prin care proprietarul maşinii este anunţat că are la dispoziţie o perioadă de zece zile, timp în care îşi poate ridica singur autovehiculul de pe domeniul public.

“Avem deja peste 500 astfel de masini abandonate în doar opt luni. Procedura prin care declarăm un autovehicul ca fiind parasit nu este uşoară. În cazul în care nimeni nu revendică maşinile, se face adresă la Poliţie pentru identificarea proprietarilor, apoi o nouă somaţie scrisă, cu confirmare de primire, este trimisă celui care deţine autoturismul”, a declarat Adela Frăţilă, purtător de cuvânt în cadrul ADPP Ploieşti.

“Urmează o serie de referate, procese verbale, dispoziţii pentru inventariere, expertizare, transport şi depozitare a autovehiculului, pentru declararea maşinii ca fiind abandonată, pentru radierea acesteia şi trecerea ei în patrimoniul unităţii administrativ teritoriale a Municipiului Ploieşti. Abia apoi urmează valorificarea maşinii. Se ia în jur de 70 lei pentru fiecare autoturism abandonat, în funcţie de starea acestuia”, a mai precizat reprezentantul Administraţiei Domeniului Public şi Privat din Ploieşti.

Pentru că nu au fost revendicate de proprietari, sute de maşini se află deja în proces de valorificare. Cei care totuşi se râzgândesc şi vor să-şi recupereze bunurile mobile, după declararea lor ca fiind abandonate, vor trebui să achite suma de 2000 de lei. Cele mai multe maşini abandonate au fost identificate în zonele Republicii, Sud, Nord, Vest, 9Mai (strada Mărăşeşti şi Domnişori), Malu Roşu şi în Mihai Bravu.

Unde se fac sesizări
Ploieştenii care doresc să sesizeze prezenţa unei maşini abandonate pe domeniul public pot suna la numărul 0244/ 52.52.52, sau se pot deplasa lasediul ADPP Ploieşti, de pe strada Văleni nr.32.

Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite