Ploieşti: Marele premiu „Iulia Haşdeu” a ajuns la Suceava

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Marele premiu „Iulia Haşdeu” a ajuns la Suceava
Ploieşti: Marele premiu „Iulia Haşdeu” a ajuns la Suceava

În urma premierii care a avut loc ieri la Câmpina, la Castelul Iulia Haşdeu, a concursului de poezie cu acelaşi nume, a fost desemnată câştigătoarea marelui premiu eleva Roxana Baltaru din Suceava.

Tânăra este înscrisă în clasa a XII-a a Colegiului „Petru Rareş” şi spune că a aflat de concurs în timpul ori de informatică, atunci când a primit un mesaj pe Internet de la un amic din Ploieşti, Silvian David, care îi spunea să trimită trei poezii şi un CV pentru înscriere.

„Timp de trei minute am căutat poeziile cele mai frumoase şi le-am trimis tot atunci. Am aflat că am câştigat marele premiu azi, când am venit de la Suceava şi am călătorit cu trenul şapte ore. Bucuria mea este foarte mare, pentru că nu mă aşteptam, dar mai ales pentru că este primul mare premiu pe care îl câştig în viaţa mea”, spune Roxana. Tânăra a reuşit să învingă alţi 71 de concurenţi din întreaga ţară, care au participat la ediţia din acest an a concursului. Numărul record de participanţi a determinat juriul concursului să ofere mai multe premii I, II şi III.

Cadouri pe măsura efortului
Premiul I a fost acordat elevilor Georgiana Stan, din Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” din Galaţi, Diana Cristea-Şerban, din Colegiul Naţional „Constantin Carabella” din Târgovişte şi Andreea Roxana Popescu, din Colegiul Naţional „Nicolae Bălcescu” din Brăila. „Petrotel Lukoil prin Consiliul tinerilor şi Dana Dănulescu ne-a făcut o mare surpriză şi a suplimentat premiile din concurs, pentru ca numărul celor recompensaţi să fie cât mai mare”, explică directorul Casei de Cultură „I.L.Caragiale” din Ploieşti, Gelu Ionescu.
 

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite