Start la cazările din campusul UPG Ploiești. Studenții încep anul universitar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rudele au dat o mână de ajutor studenților, la instalare. Foto Alex Policală
Rudele au dat o mână de ajutor studenților, la instalare. Foto Alex Policală

Frigidere, pilote, ghivece cu flori sunt doar câteva dintre bagajele aduse de studenți pentru camerele de cămin. Forfota din campus este în toi, pentru că s-a dat dat startul cazărilor.

Forfota din campusul Universității de Petrol și Gaze din Ploiești este în toi și va continua până vineri inclusiv, când este programată deschiderea oficială a anului universitar. Studenţii nu au de ce să se plângă de faptul că nu găsesc locuri, şi cu atât mai puţin anul acesta, când eşecul de la bacalaureat a echivalat cu înscrierea a unui număr mai mic de studenţi pe listele UPG. „Prioritate au bobocii din anul I, pentru care am rezervat 370 de locuri în condiţiile a 414 cereri. Având în vedere că unii se mai răzgândesc sau renunţă, din experienţa anilor trecuţi, cred că îi vom cuprinde pe toţi. Restul de 1.290 de locuri din campus sunt la dispoziţia studenţilor din anii mari", ne-a spus Ştefan Drăgan, şeful Serviciului Social-Administrativ din cadrul UPG Ploieşti.

40 de locuri au fost rezervate, anul acesta, studenţilor străini de la UPG, majoritatea din Turkmenistan, Angola, Coreea şi Republica Moldova.

Cel mult 100 de studenți din Ploiești vor rămâne fără cazare în cămin anul acesta.

Un loc, între 90 și 220 de lei

Tarifele din cele șapte cămine sunt aceleași de anul trecut. Astfel, în căminul 1, de exemplu, un loc într-o cameră de patru persoane, cu baie şi duşuri pe hol, un loc costă, lunar 90 de lei. În căminele 4 şi 5, unde camerele sunt de două persoane, cu baie proprie, un loc costă 220 de lei. Varianta de mijloc, cu trei persoane în cameră, îl duce pe un student 160 de lei pe lună.

„Mi-am adus tot ce am nevoie, un frigider, pături, perne, o pilotă, hainele, câteva ghivece cu flori", ne-a spus Raluca Toma, o masterandă în anul II la Facultatea de Litere. Studenta și-a încărcat toate lucrurile în mașina tatălui și a cooptat mai multe rude care să o ajute la mutare.

Cum poţi ocupa un loc în cămin

Prioritatea pentru ocuparea unui loc în cămin o au bursierii, studenţii la zi, admişi fără taxă, doctoranzii străini, studenţii de la zi, cu taxă, iar de anul acesta şi studenţii la zi, cu sau fără taxă, care au domiciliul la mai puţin de 25 de kilometri.

La UPG Ploieşti, în anul universitar 2011-2012 învaţă, la toate formele de învăţământ, peste 11.000 de studenţi, dintre care 3.000 sunt în primul an.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite