Ploieşti: Studenţii copiază discret, cu handsfree

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Universitatea Petrol şi Gaze Ploieşti sunt la modă sisteme performante, de ultimă oră. Cu doar 100 de lei se achiziţionează handsfree nedetectabil.

Studenţii Universităţii Petrol-Gaze (UPG) Ploieşti, care nu s-au pregătit pentru examene învăţând, şi-au pus la punct metoda preferată de copiat pentru această sesiune: mini-handsfree-ul. „Eu am pus mâna pe o astfel de «şmecherie» şi a ţinut. Sunt persoane care mai folosesc, dar nu prea vorbim despre asta, ca să mai avem şanse şi la alte cursuri”, a declarat un student care a preferat să-şi păstreze anonimatul.

„Minunea” care te salvează de restanţă are microfon montat pe fir. Între baza gâtului şi urechile purtătorului nu există niciun fel de fir, iar căştile intră complet în urechi, astfel încât profesorilor nimic nu le dă de bănuit. Sistemul poate fi cumpărat de pe net, sau chiar împrumutat.

Soluţia profesorilor
„La examenul meu, predau tehnologii web, studenţii nu copiază, pentru că totul este interactiv, totul este deschis. Probabil se întâmplă la alte examene unde trebuie să reproducă din bibliografie”, a declarat vicerectorul UPG Ploieşti, Liviu Dumitraşcu.
Conştient fiind că metoda de copiat poate fi practicabilă la alte examene, cadrul didactic propune o soluţie pentru evitarea acestei neplăceri.

„Depinde de profesor cum stabileşte regulile jocului, astfel încât să poată să evite pe cât posibil astfel de situaţii care, de ce să nu recunoaştem, sunt neplăcute. Cursul trebuie proiectat altfel, cerinţele să nu se bazeze pe memorare şi, dacă se poate, să fie dezbateri, subiecte de dezbateri”, a explicat Liviu Dumitraşcu.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite