Străzile din Ploieşti, reparate şi nu prea. Primăria vrea să dea în judecată firmele care s-au ocupat de asfaltare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit Medifax, municipalitatea ploieşteană a solicitat unui număr de zece firme care au executat lucrări de reparaţii pe străzi să refacă lucrările aflate în garanţie, după ce analize efectuate pe probe din asfalt au arătat că acesta nu corespunde din punct de vedere calitativ.

Directorul Direcţiei Tehnic Investiţii din cadrul Primăriei, Teodora Marin, a declarat, pentru Medifax, că Direcţia Juridic din cadrul Primăriei a notificat zece firme care în ultimii ani au executat lucrări de asfaltare în Ploieşti şi ale căror lucrări sunt încă în garanţie.

Notificările au fost trimise după ce de pe 40 de străzi din oraş au fost prelevate, în luna iunie a acestui an, probe din asfalt care au fost trimise la analiză la un laborator al facultăţii de construcţii din Bucureşti, iar rezultatele analizelor au arătat că pe 35 de străzi asfaltul turnat nu corespunde din punct de vedere calitativ.

Teodora Marin a precizat că nouă din cele zece firme au primit notificările în luna august, iar una dintre firme a fost notificată în septembrie şi, cu toate că au trecut două luni de când au primit notificările, doar una din societăţi a refăcut lucrările de asfaltare, mai arată sursa citată.

Reprezentanta Primăriei Ploieşti a precizat că, în situaţia în care în perioada următoare cele nouă firme nu vor reface lucrările aflate în garanţie, Primăria le va acţiona în judecată, va bloca garanţia de bună execuţie prevăzută în contract şi nu va face recepţia finală a lucrărilor.

La jumătatea acestui an, municipalitatea a prelevat 80 de probe de asfalt de pe 40 de străzi reparate şi aflate în garanţie, iar probele au fost trimise spre analiză laboratorului facultăţii de construcţii din Bucureşti. La momentul prelevării probelor, reprezentanţii Primăriei Ploieşti au afirmat că efectuarea analizelor costă 14 000 de euro fără TVA.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite