Ploieşti: Străzi şi gospodării inundate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au evacuat apa din gospodăriile populaţiei pe străzile Tânărul Muncitor, Spiru Haret, Perilor şi Arborilor.

Maria Stroescu şi soţul acesteia este una dintre familiile pentru care ploaia aduce numai necazuri. Locuieşte într-o casă bătrânească în zona de sud a Ploieştiului, pe strada Tânărul Muncitor, una dintre arterele necanalizate ale municipiului, care seamănă mai mult cu o uliţă de la ţară decât cu o stradă a unui oraş care se vrea european.

În vârstă de 80 de ani, bătrâna spune că de la începutul anului a fost inundată de atâtea ori încât nici nu îşi mai aduce aminte: “Aici ne intră mereu apa în curte şi în casă ori de câte ori plouă mai tare. Mă rog la Dumnezeu în fiecare zi să nu mai apuc ziua de mâine”. Tanti Maria spune că această situaţie există de acum patru ani de când reprezentanţii municipalităţii au introdus sistem de canalizare pe una dintre străzile învecinate.

Singuri pe lume
Rămaşi singuri, după ce unicul lor fiu a murit acum câţiva ani, bătrânii îşi duc viaţa de la o zi la alta cu speranţa că nu se vor trezi într-o noapte luaţi de ape. “M-am şi îmbolnăvit de la pereţii aceştia care stau umezi tot timpul. Însă aici nici Ambulanţa nu poate să ajungă dacă este o ploaie mai puternică cum a fost acum”, mai spune bătrâna.

Şi pe străzile Spiru Haret, Perilor şi Arborilor, ploieştenii s-au trezit cu apa în curţi şi au fost nevoiţi să apeleze la pompieri. Aceştia spun că toată munca lor pentru a-şi face o grădină a fost în zadar, culturile fiind distruse de inundaţiile din ultimele luni.

Canalizare înfundată
Din cauza ploilor abundente din ultimele două zile, sistemul de canalizare nu a mai făcut faţă pe mai multe străzi din Ploieşti, acestea fiind blocate. Această situaţie s-a regăsit pe Şoseaua Nordului- Mc Donald’s, Şoseaua Nordului-Complex Meşteşugăresc, Şoseaua Vestului- Balif, strada Gheorghe Doja - Hotel Forum, intersecţiile străzilor Cameliei cu Brumărelelor şi  Ştrandului cu Apelor.

Taxiurile nu au ajuns pe mai multe străzi
De asemenea, după cum ne-a precizat dispecerul unei firme de taxi, comenzile ploieştenilor nu au putut fi onorate pe străzile Cameliei, Alunilor, Arborilor, Crângului, Tânărul Muncitor şi Turnătorului.

„Am avut mai multe comenzi pe strada Cameliei, însă din cauza canalizării înfundate, strada a fost inundată, astfel încât nu se mai putea circula pe acolo. A trebuit să îi rugăm pe clienţi să deplaseze într-o altă zonă pentru a-i putea lua”, ne-a spus un taximetrist.

Poluare cu produse petroliere
Pe străzile Gârlei şi Poieniţei, reprezentanţii Rafinăriei Vega au intervenit pentru înlăturarea scurgerilor de produse petroliere în infrastructura de canalizare. Cauza poluării urmează să fie analizată de către reprezentanţii societăţii comerciale, ai Gărzii de Mediu şi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova.

Mai mulţi copaci au fost doborâţi de furtună pe străzile Lucernei, Crăiţelor şi Cosminele, iar iluminatul public a fost întrerupt în zonele Malu Roşu, Democraţiei, Bulevardul Bucureşti şi pe străzile Tânărul Muncitor, Dorobanţi şi Tunari. Tramvaiele au fost oprite timp de mai multe minute pe traseu, în zona de nord, din cauza căderii curentului electric.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite