Ploieşti: Florian Lite Stănescu îşi împarte viaţa între sunet şi lumini

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Florian Lite Stănescu îşi împarte viaţa între sunet şi lumini
Ploieşti: Florian Lite Stănescu îşi împarte viaţa între sunet şi lumini

Tânărul şi-a dorit să urmeze tradiţia familiei şi să aibă o carieră militară, însă acest lucru nu a fost posibil, ajungând, în timp, să se specializeze în regie de sunet şi de lumini

Florian nu regretă nicio clipă drumul pe care l-a ales în viaţă, deşi visul său din copilărie era să urmeze tradiţia familiei, în care bunicul şi tatăl au cariere militare, însă, la controlul medical, tânărul a descoperit că are platfus. În şcoala generală şi în liceu, tânărul a fost la înot, atletism şi baschet, pregătindu-se pentru viaţa de armată.

La un moment dat, însă, a descoperit pasiunea sa şi priceperea de a fi DJ. În urmă cu zece ani, un prieten de-al său l-a rugat să îi fie DJ la nuntă, pentru că nu dispunea de suficienţi bani pentru o orchestră. Tânărul şi-a adus de acasă aparatura, care cuprindea şi două boxe performante şi câteva CDuri cu muzică de toate genurile, la care s-au mai adăugat câteva, aparţinând mirelui.

Petrecerea a fost un real succes, mai ales că, în zorii zilei invitaţii încă mai dansau pe muzica mixată de Florian. După prima petrecere sonorizată de el, tânărul a urmat acest hobby şi a fost pentru ani buni organizatorul petrecerilor date de el şi de colegii săi în Liceul 1 Mai, unde a studiat.

DJ-ul elevilor
Fiind remarcat în şcoală, sunetistul a fost abordat de toţi profesorii care organizau balurile bobocilor sau cele de majorat din liceul său, dar şi din alte licee din Ploieşti.

Mai mult, la iniţiativa sa, în şcoală a fost înfiinţat un post de radio pe care Florian l-a condus, oferind colegilor lui în pauze muzică şi anunţuri diverse. Mai târziu, tânărul a fost DJ la diverse cluburi din Sinaia, Plopeni sau Ploieşti, cum ar fi Tha Club, Exit sau Diva.


De la studenţi la profesionişti
În anul al II-lea de facultate, tânărul s-a angajat la Casa de Cultură a Studenţilor ca DJ şi ca sunetist din 2006, unde s-a specializat în sunetul de spectacol şi lumini. În cadrul acestui teatru, Florian a interacţionat şi s-a implicat activ în piesele organizate de studenţi, chiar dacă rolul său era să stea la pupitrul tehnic al spectacolelor.

Anul acesta, în urma unui concurs organizat de Teatrul „Toma Caragiu” Ploieşti, Florian a fost angajat în cadrul acestuia, pe postul de inginer de lumini. „Acesta este un alt hobby al meu pe care l-am descoperit mai târziu, însă montajul de lumini şi sunetul îmi plac la fel de mult, le fac cu aceeaşi dăruire şi plăcere”, explică tânărul. El spune că în ambele medii teatrale se simte la fel de bine, fie că lucrează cu studenţii sau cu actorii profesionişti.

La Casa de Cultură a Studenţilor, însă, Florian a avut şi câteva idei inovatoare, care s-au dovedit a fi mari succese. Unul dintre ele a fost realizarea unui moment comic, format din bucăţi de piese tăiate şi  lipite, care transmit un singur mesaj, idee care a fost recompensată cu Premiul I la Festivalul de Satiră şi Unor organizat în 2007 la Târgu Mureş. În plus, Florian a primit anul trecut o diplomă de excelenţă pentru regie tehnică în cadrul Festivalului Naţional „Seri în lumea Thaliei”, organizat la Buşteni.

Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite