Ploieşti: Stagiul de practică îi ajută pe tineri să se angajeze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Stagiul de practică îi ajută pe tineri să se angajeze
Ploieşti: Stagiul de practică îi ajută pe tineri să se angajeze

Firmele îi încurajează pe studenţi să participe încă din timpul facultăţii la programe de internshipuri indiferent dacă acestea sunt remunerate sau nu.

În condiţiile în care tot mai multe firme îşi disponibilizează salariaţii, şansa tinerilor absolvenţi de a se angaja în domeniul studiat la facultate este tot mai mică. O soluţie pentru aceştia o reprezintă stagiul de practică. Deşi la prima vedere această variantă ar putea părea neatrăgătoare, în timp, ea îşi dovedeşte eficacitatea.

“Cel puţin înainte cu două-trei luni de la terminarea anului şcolar studenţii ar trebui să înceapă să aplice în cadrul companiilor pentru obţinerea de stagii. Acestea îi vor ajuta să se integreze mult mai uşor în mediul profesional, să pună în practică noţiuni teoretice şi de ce nu, să câştige un ban de buzunar”, ne-a declarat Iuliana Leurent, branch manager al Agenţiei de recrutare Manpower.

Despre sfaturile angajatorilor pentru studenţi şi declaraţii ale stagiarilor veţi putea citi în ediţia de mâine a ziarului "Adevărul de Seară" Ploieşti.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite