Stafilococ auriu în prăjiturile Delice din Ploieşti şi Câmpina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

28 de persoane, dintre care opt copii, au ajuns la spital după ce au cosumat prăjituri cu cremă de la cofetăriile Delice din cele două municipii. Laboratorul şi patru cofetării au fost închise.

28 din cele 47 de persoane care au fost depistate că au consumat în după-amiaza zilei de 19 mai prăjituri cu cremă de la cofetăriile Delice au ajuns la spitalele din Ploieşti şi Câmpina cu simptome de toxiinfecţie alimentară.

Printre aceştia, şi opt copii, toţi pacienţii prezentând simptome de vărsături şi diaree. În 16 cazuri a fost necesară şi internarea. „Au fost recoltate probe de la persoanele care s-au îmbolnăvit, iar în şase cazuri a fost depistat stafilococul auriu. Direcţia de Sănătate Publică a dispus suspendarea temporară a activităţii laboratorului până la finalizarea anchetei", ne-a spus Dan Decebal, purtător de cuvânt al DSP Prahova.

Cofetării închise

Situaţie confirmată de realitate. Cofetăria Delice dintr-un centru comercial din buricul Ploieştiului nu mai are marfă pe rafturi, iar vânzătoarele stăteau la tejghea doar pentru a returna aconturile pentru torturile şi prăjiturile care ar fi trebuit livrate zilele acestea. „Am fost sunată de la cofetărie pentru a-mi fi restituiţi banii pentru tortul fetiţei mele. Din păcate, este prea târziu pentru a-mi fi onorată o comandă în altă parte", ne-a spus Emanuela Enache, un client al cofetăriei.

Contactaţi telefonic, administratorii Delice nu ne-au oferit un punct de vedere până la închiderea ediţiei. Din secretariatul firmei ni s-a spus doar că „nimic nu este adevărat".

image

Printre clienţii cofetăriei s-a numărat şi Irina Loghin, aşa cum o demonstrează un tort aflat pe site-ul lanţului Delice.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite