Stafilococ auriu în laptele care a provocat toxiinfecții în Prahova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Georgiana Trifan și Georgeta Rusu, două dintre mămicile care au ajuns la spital cu cei mici. Foto Dana Mihai
Georgiana Trifan și Georgeta Rusu, două dintre mămicile care au ajuns la spital cu cei mici. Foto Dana Mihai

Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Prahova (DSVSA) a prezentat rezultatele analizelor efectuate asupra laptelui care a provocat 66 de toxiinfecții alimentare la preșcolari, elevi și adulți din Prahova.

Analizele DSVSA au confirmat prezența stafilococului auriu în probele analizat şi ineficienţa pasteurizării. Astfel, 157.650 de pungi de lapte UHT de 200 ml din loturile incriminate au fost confiscate și vor fi trimise spre distrugere. Și loturile produse ulterior au fost reținute și trimise la analize.

Programul „lapte, corn și măr“ este sistat în Prahova

66 de intoxicați cu laptele de la grădiniță, în Prahova

Producția fabricii responsabile a fost sistată, reluarea activității urmând să se facă după igienizarea unității și verificarea acesteia. În plus, unitatea producătoare a fost sancționată cu o amendă în valoare de 40.000 lei, pentru punerea în consum de produse alimentare cu parametrii microbiologici depășiți.

Ancheta epidemiologică desfășurată de către inspectorii ANSVSA și DSVSA Prahova este în desfășurare, urmând ca rezultatele să fie comunicate la finalizarea acesteia.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite