Ploieşti: Spitalele ar putea avea panouri solare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Spitalele ar putea avea panouri solare
Ploieşti: Spitalele ar putea avea panouri solare

Conform studiului de fezabilitate, costurile cheltuielilor la apă caldă s-ar reduce cu 200.000 de euro în 15 ani.

Săptămâna aceasta, reprezentanţii Consiliului Judeţean Prahova vor depune la Administraţia Fondului pentru Mediu un proiect privind utilizarea energiei solare pentru producerea apei calde la două unităţi sanitare din Ploieşti. Este vorba despre Spitalul Judeţean Boldescu şi Spitalul de Pediatrie. Proiectul are în vedere utilizarea energiei solare pentru producerea apei calde la cele două unităţi sanitare, prin montarea de panouri solare şi în acest fel înlocuirea parţială a sistemului clasic de încălzire bazat pe arderea combustibilului fosil.

“Cele două spitale au fost pentru că spaţiile în care acestea îşi desfăşoară activitatea aparţin administraţiei judeţene, consumul de apă este relevant, iar numărul beneficiarilor este semnificativ. Conform studiului de fezabilitate, la sfârşitul perioadei de amortizare de 15 ani vom avea o economie de 200.000 de euro”, ne-a declarat Georgica Busioc, consilier superior în cadrul Direcţiei de Integrare Europeană din cadrul CJ Prahova. Randamentul panourilor solare care urmează să fie montate va fi între 40-80%, în funcţie de condiţiile meteorologice.

“Nu ştiu cu cât va scădea valoarea facturii, însă aşteptăm implementarea acestui proiect şi ne-am bucura dacă costurile cheltuielilor pentru apă caldă s-ar reduce”, ne-a spus Oresta Vasile, directorul Spitalului de Pediatrie. Valoarea totală a proiectului este de 560.000 lei, iar banii vor fi asiguraţi din fonduri guvernamentale.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite