Ploieşti: AJOFM iroseşte banii pe... informarea şomerilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şomerii sunt nemulţumiţi că AJOFM nu ivnesteşete mai mult în cursurile de recalificare
Şomerii sunt nemulţumiţi că AJOFM nu ivnesteşete mai mult în cursurile de recalificare

Cei care nu îşi găsesc un loc de muncă vor fi, pentru moment, doar învăţaţi cum şi-ar putea găsi un job, în cadrul unei campanii naţionale ale cărei costuri depăşeşte zece milioane de lei.

În Prahova, numărul şomerilor a atins 32.000, iar găsirea unui job este tot mai dificilă de la o zi la alta.

Autorităţile nu se grăbesc însă, să găsească soluţii pentru a oferi locuri de muncă, ci vor să-i înveţe pe şomeri cum ar trebui să se descurce singuri. Valoarea totală a campaniei „Investeşte în oameni!", ce se desfăşoară la nivel naţional, este de peste zece milioane de lei şi presupune realizarea unor pliante, broşuri, postere, mape şi alte materiale informative, alături de un site dedicat şomerilor.

Ajutor în...vorbe

Potrivit Agenţiei Naţionale pentru ocuparea Forţei de Muncă, realizatorii campaniei, materialele informative îi vor „iniţia" pe şomeri şi vor răspunde câtorva întrebări cum ar fi: „Cum să realizam un bun C.V.", „Cum să pregătim interviul de angajare" sau „Cum să redactăm o scrisoare de intenţie".

Informarea finanţată prin Fondul Social European nu va garanta, însă, şomerilor şi un loc de muncă. Ploieştenii sunt nemulţumiţi de faptul că  AJOFM Prahova nu investeşte mai mulţi bani în pregătirea profesională sau în cursurile de recalificare.

Luna aceasta sunt disponibile doar patru cursuri pentru şomeri, însă ele nu răspund cerinţelor pieţei, iar şomerii se lovesc apoi, şi de bariera lipsei de experienţă.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite