Ploieşti: Şomeri cu indemnizaţii de lux pe timp de criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Şomeri cu indemnizaţii de lux pe timp de criză
Ploieşti: Şomeri cu indemnizaţii de lux pe timp de criză

Numărul şomerilor din judeţul Prahova este în creştere pe zi ce trece, dar unii au retribuţii consistente.

Numărul şomerilor a ajuns, în Prahova, la 23.305, dintre care 16.555 primesc indemnizaţie de şomaj. Pentru majoritatea şomerilor indemnizaţia este un ajutor nesemnificativ, însă, există şi persoane aflate în căutarea unui serviciu care primesc lunar o indemnizaţie cu mult peste salariul mediu net pe economie. Un bărbat în vârstă de 50 de ani, care a lucrat în domeniul farmaceutic va primi până la începutul lunii mai a anului viitor o indemnizaţie de 2.171 lei.

Celelalte două persoane care se pot lăuda cu cea mai mare indemnizaţie de şomaj din judeţ sunt o femeie de 42 de ani şi un bărbat de 57 de ani care au lucrat în domeniul electronicii şi al transportului. Aceştia primesc 1.827 şi respectiv 1.821 de lei în fiecare lună de la Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

Disponibilizările continuă şi în perioada următoare în judeţul Prahova. Pentru lunile septembrie, octombrie şi noiembrie, zece firme au notificat AJOFM că vor da afară salariaţi. Numărul total al celor care vor rămâne fără un loc de muncă în pragul iernii este de peste 1.000 de persoane, iar domeniile de activitate în care lucrau sunt construcţii civile, mase plastice, materiale construcuţii, extracţie cărbune şi fabricare maşini, utilaje şi echipamente.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite