Ploieşti: Şoferii continuă să parcheze neregulamentar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă le sunt blocate roţile masinilor din dotare, ridicate autoturismele şi sunt si amendaţi, mulţi dintre şoferii ploieşteni continuă să parcheze neregulamentar, ignorând regulile de circulaţie şi neţinând seama de bunul simţ.

Poliţiştii rutieri susţin că cei care încalcă cel mai adesea legea şi parchează neregulamentar sunt ploieştenii cu bani care deţin maşini luxoase, pentru care o amendă nu are nici măcar o valoare morală.

“Se fac acţiuni comune deseori, în zonele în care se ştie că sunt frecvent autovehicule parcate neregulamentar, cum este intersecţia de la Caraiman. Problema este că persoanele care au bani îşi permit să plătească o amendă sau costurile unei ridicări a maşinii şi recidivează. Ar trebui să se dea dovadă de mai mult spirit civic", a declarat Comisar Ştefan Crivaţ, şeful Serviciului Poliţiei Rutiere Prahova.

Printre persoanele ale căror maşini au avut roţile blocate de către angajaţii ADPP, pentru parcare neregulamentară, s-a aflat, recent, şi fiul patronului echipei FC Argeş, Cornel Penescu. Acesta a trebuit să plătească 100 de lei, pentru a-i fi deblocată roata maşinii de teren, pe care o parcase în vecinătatea Tribunalului Prahova, în ziua în care se afla la procesul tatălui său.

2500 de autovehicule blocate
În cursul acestui an, echipele Serviciului Desfiinţări, Ridicări, Blocări din cadrul Administraţiei Domeniului Public şi Privat Ploiesti au blocat pentru parcare neregulamentară aproximativ 2500 de autovehicule, multe dintre acestea fiind ridicate şi depozitate în parcul auto situat dub podul din cartierul Sud al municipiului.

“Locaţiile fruntaşe la parcări neregulamentare sunt: zona C.D. Gherea, sensul giratoriu de la Catedrală, spaţiul verde din zona UPG, staţile RATP, dar şi locurile destinate persoanelor cu handicap”, a declarat Adela Frăţilă, purtător de cuvânt în cadrul ADPP Ploieşti.

Cel mai adesea, şoferii susţin că nu au găsit loc de parcare şi că au fost nevoiţi să-şi lase autoturismele pe unde au apucat.  “De vină nu suntem noi, ci ăştia de la Primărie. Cauţi ca nebunul un loc de parcare şi nu găseşti. Ce poţi face în acest caz? Că doar nu-ţi iei maşina în braţe şi intri cu ea unde ai trebă. Trebuie să o laşi undeva preţ de câteva minute”, susţine Andrei Simion, conducător auto.

Tariful de recuperare a autovehiculului în cazul ridicarii acestuia este de 200 lei şi 100 de lei pe loc, în cazul în care proprietarul s-a prezentat până la ridicarea maşinii pe platformă. Tariful de deblocare a roţilor este de 100 de lei.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite