Ploieşti: Skandenberg între elevi, sub privirile campionilor Oncescu şi Radu Valahu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premieră inedită la Băicoi, astăzi, unde aproximativ 150 de elevi s-au întrecut la primul concursul interjudeţean de skandenberg organizat în Prahova. Invitaţi speciali sunt campionul mondial Ion Oncescu şi un alt colos al acestui sport, Radu Valahu.

La iniţiativa plutonierului Mădălin Tănase, din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Prahova, care iniţiază gratuit, la Clubul Copiilor Băicoi, câteva zeci de puşti în artele marţiale, a fost organizată această manifestare menită a-i educa pe participanţi în spiritul sportivităţii.

„Sportul îşi pune amprenta în formarea viitorului adult, din punct de vedere psiho-social ameliorându-se imaginea despre propria persoană, comportamentul familial şi social, instaurâdu-se «starea de bine» şi bucuria de a trăi. Reprezintă mijlocul eficient de a-i ţine departe de tentaţiile nocive  ale  zilelor noastre, precum alcoolul, ţigările, drogurile, actele de violenţă“, a declarat Mădălin Tănase.

Copii din toate instituţiile de educaţie
Forţele s-au încleştat la Sala de Sport a oraşului Băicoi, pe nouă categorii de vârstă, cuprinse de 11 şi 19 ani. Pentru segmentul 11-14 ani inclusiv a fost acceptat în concurs un singur elev, iar pentru celelate categorii au fost acceptaţi câte doi elevi, de la o şcoală, liceu, centru de plasament sau cerc sportiv din palatele şi cluburile copiilor.

Pentru prevenirea riscului producerii unor accientări, Asociaţia  Naţională  de Skandenberg a pus la dispoziţie o masă profesională pentru acest tip de concurs şi arbitri  autorizaţi. „Faceţi sport, nu prostii“, este mesajul transmis de Radu Valahu, acesta fiind un adevărat slogan al competiţiei.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite