În Prahova, sinucigaşii “preferă” ferestrele spitalelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul care s-a sinucis, ieri, la Spitalul Judeţean, avea probleme psihice
Bărbatul care s-a sinucis, ieri, la Spitalul Judeţean, avea probleme psihice

Spitalele, secţiile de poliţie şi şcolile, din Prahova, au devenit, mai nou, şi locuri de încheiat socotelile cu viaţa. 

Un bărbat de 49 de ani, originar din localitatea prahoveană Râfov, care se afla sub tratament la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti, şi-a pus capăt zilelor, ieri, aruncându-se de la etajul IV al clădirii. Sinucigaşul era internat, cu probleme digestive, într-un salon al Secţiei Interne. „La ora 7 dimineaţa, omul a deschis geamul de lângă patul său şi s-a aruncat în gol. A fost resuscitat însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l readuce la viaţă. Am aflat că avea probleme psihice", a declarat dr. Andrei Ilinca, purtător de cuvânt în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţe din Ploieşti.

Nu este singurul caz de acest gen petrecut, anul acesta, în cel mai mare spital din Prahova. Luna trecută, un bărbat în vârstă de 51 de ani, din localitatea prahoveană Blejoi, s-a sinucis, aruncându-se de la fereastra unui salon al Secţiei Cardiologie. Omul era foarte bolnav şi avea probleme în familie. După ce s-a aruncat de la etajul cinci al spitalului, acesta nu a murit pe loc. Medicii au încercat să-l resusciteze, însă inima bărbatului nu a mai rezistat.

„Avea multiple afecţiuni. Era cardiac şi avea mari probleme cu circulaţia. A fost internat la Chirurgie vasculară, după care la Secţia TBC, iar înainte de a se arunca pe geam era internat la Cardiologie. Nimeni nu-şi explică gestul său. Omul şi-a scos perfuziile şi, pur şi simplu, a sărit pe fereastră. Ştia că este foarte bolnav", a declarat, în ziua în care s-a petrecut nenorocirea, dr. Florin Puşcariu, director medical la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti.

Spânzurat la secţia de poliţie

Nu doar spitalele au devenit, în ultimul an, locuri de încheiat socotelile cu viaţa. În vară, un prahovean de 37 de ani s-a spânzurat cu un şiret la uşa Secţiei 3 de Poliţie din Ploieşti. Macabra descoperire a fost făcută de către ofiţerul de serviciu care executa patrularea obişnuită în noaptea în bărbatul s-a sinucis. Asupra cadavrului nu a fost găsită nici o scrisoare de adio, ci o hotărâre de divort şi o poză cu băieţelul său, în vârstă de opt ani.

Anchetatorii au declarat că bărbatul care a recurs la un semenea gest suferise o decepţie după divorţ,  mai ales că fiul său se afla în grija mamei şi nu-l mai văzuse de mult timp.

Tentativă de suicid la şcoală

Tot în cursul acestui an o elevă a  Grupului Şcolar Industrial Construcţii de Maşini din Câmpina s-a aruncat pe fereastră, de la etajul I al unităţii de învăţământ, în urma unui conflict pe care l-a avut cu o veche colegă.  Tentativa de suicid a eşuat, eleva scăpând  doar cu răni uşoare.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite