Ploieşti: A început concursul de mountainbike de la Sinaia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: A început concursul de mountainbike de la Sinaia
Ploieşti: A început concursul de mountainbike de la Sinaia

Până în prezent, la concurs s-au înscris 70 de participanţi, dar lista este deschisă şi pentru cei care ajung mâine la Sinaia.

Astăzi a început la Sinaia cea de-a doua ediţie a concursului de mountainbike "Stepdown Challenge Sinaia" 2009. Concursul se va desfăşura pe parcursul a două zile, pe traseul Cota 1400 – Telegondola Sinaia. După succesul din 2008, când au participat 90 de rideri, organizatorii şi-au propus ca ediţia de anul acesta să adune şi mai mulţi împătimiţi ai ciclismului gravitaţional şi admiratori, în cele două zile de distracţie şi adrenalină.

"Comparativ cu anul trecut, traseul are în plus mai multe contrapante şi curbe, fiind mai sigur şi mai distractiv şi putând fi parcurs în siguranţă şi cu o bicicletă mai simplă", ne-a declarat Mădălina Roşu, ofiţer de presă în cadrul Primăriei Sinaia. 
 
Concurenţii care nu au împlinit 18 ani vor participa la categoria "Juniori", cei de peste 30 de ani se vor întrece la categoria "Masters", iar ceilalţi concurenţi formează câmpul principal de concurs şi anume categoria "Elite". Ţinând cont de numeroşii rideri cu un buget mai restrâns, există şi o clasă "Hardtail" în cadrul căreia va fi încoronat cel mai rapid rider pe o bicicletă fără suspensie spate.

Premii de mii de euro
Premiile vor consta în bani şi echipamente în valoare de 3.000 de euro. Toţi banii ce vor fi încasaţi din taxa de înscriere care este 30 lei/persoană vor constitui fondul de premiere pentru rideri. În finală se vor califica 30 de rideri la categoria "Elite", 10 la "Juniori" si 10 la "Masters", fiecare clasă urmand să plece în ordinea inversă a timpilor obţinuţi în sesiunea de calificări.

Astăzi, până la ora 18.00 au avut loc înscrieri şi antrenamente libere, iar mâine de la ora 10.00 vor începe antrenamentele oficiale, la 16.00 va fi finala iar la ora 18.00 se va desfăşura festivitatea de premiere. Până în prezent, s-au înscris 70 de concurenţi.

Stepdown Challenge este un eveniment care se adresează atât riderilor experimentaţi, rutinaţi de la sezon la sezon, dar şi începătorilor entuziaşti, care poate sunt la primul lor concurs de gen.

Logistică
Punctul de întâlnire pentru cei sosiţi din ţară cu trenul sau cu maşina este magazinul FunRide din Sinaia, situat la intrarea în Parcul oraşului şi aproape de gară. De acolo, ei vor fi preluaţi de vehicule ale organizatorilor care circulă pe ruta înspre staţia de jos a gondolei, la intervale de 30 de minute.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite