Ploieşti: „Salon de carte, presă şi muzică” în staţiunea Sinaia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: „Salon de carte, presă şi muzică” în staţiunea Sinaia
Ploieşti: „Salon de carte, presă şi muzică” în staţiunea Sinaia

Timp de patru zile, vor avea loc lansări de carte şi recitaluri de muzică şi poezie. Colecţiile „Adevărul” nu vor lipsi de la standuri, vizitatorii putând să cumpere orice volum apărut pe piaţă.

Primul „Salon de carte, presă şi muzică”, un eveniment ce va deveni anual, va avea loc la într-un cadru select la Centrul Internaţional de Conferinţe „Casino Sinaia”, în perioada 6-9 august. Scopul organizatorilor este de a creşte potenţialul cultural şi educaţional al localităţii şi de a oferi localnicilor şi turiştilor posibilitatea de cunoaştere a unor noutăţi culturale.

„Oraşul unde a găsit inspiraţie George Enescu, unde a scris poezii şi poveşti Carmen Sylva şi unde numeroşi scriitori se întâlneau la Castelul Peleş şi la «Casa de Creaţie», trebuie să redevină acum, în secolul XXI, o oază de cultură susţinând renumele de care  «Sinaia Forever» se bucură în ultimii ani”, a declarat primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea, instituţia pe care o conduce fiind unul dintre principalii organizatori.

Accesul vizitatorilor este liber în toate cele patru zile ale manifestării culturale, în intervalul 11.00 – 20.00, la toate recitaluri de poezie şi muzică, lansările de carte, întâlnirile cu cititorii ale personalităţilor din viaţa culturală şi politică ce vor participa, după cum ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Sinaia, Mădălina Roşu.

Deschiderea oficială
Manifestările vor începe mâine, la orele 14.00, printr-un  program ce cuprinde un recital susţinut de artiştii lirici profesionişti Natalia şi Corneliu Tudose, colaboratori ai proiectelor culturale iniţiate de Biblioteca Metropolitană Bucureşti, precum şi cântece şi dansuri oferite de formaţia Pontos a Comunităţii Elene din Prahova.

Zilnic vor avea loc lansări de carte, recitaluri de poezie şi muzică, demonstraţii de măiestrie artizanală, expuneri despre arta şi cultura etniilor din România. De altfel, Departamentul de Relaţii Interetnice al Guvernului României va fi prezent la activităţi împreună cu reprezentanţii celor 20 de etnii din ţara noastră, care îşi vor prezenta literatura, publicaţiile, tradiţiile şi obiceiurile.

La „Salon de carte, presă şi muzică” – Sinaia 2009 vor participa mai multe edituri foarte cunoscute pe piaţa românească, importatori şi distribuitori de carte şi muzică, universităţi, instituţii culturale şi importante trusturi de presă. Publicul va avea ocazia nu doar să asiste la momentele artistice, ci şi să-şi sporească colecţiile din biblioteci achiziţionând titluri de carte la preţuri promoţionale, editurile prezente anunţând că vor practica reduceri substanţiale, de pâna la 30%.

Colecţiile Adevărul
Vizitatorii pot achiziţiona de la standul „Adevărul” toate volumele apărute pe piaţă din colecţia de carte de lux (preţuri individuale), cea de carte verde, intitulată „100 de cărţi pe trebuie să le ai în bibliotecă” (10.99 lei/volum),  şi din colecţia Disney Classic (11.99 lei/volum).

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite