Simona Diaconu vrea să devină regina unghiilor false

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La doar 19 ani are planuri mari de viitor. Cu mult talent, înfrumuseţează unghiile ploieştencelor, şi vrea să-şi deschidă propriul salon de manichiură şi pedichiură.

Simona este elevă în clasa a XI-a la Grupul Şcolar de Servicii „Sfântul Apostol Andrei", din Ploieşti,unde studiază igiena şi estetica corpului uman. „De mică îmi plăcea să-mi colorez unghiile în fel şi chip, şi să tund păpuşile. Mai târziu, în şcoala generală, am început să fac practică pe mama şi pe prietenele mele. Aveam şi am mare grijă de mâinile lor. Este pasiunea vieţii mele", susţine Simona Diaconu.

A colaborat deja cu câteva saloane de înfrumuseţare din Ploieşti, în perioada vacanţelor de vară, în felul acesta câştigând primii bani de buzunar. „Este foarte important ce ne învaţă la şcoală despre munca în salon. Avem profesori foarte buni, iar partea practică a cursurilor se desfăşoară tot la clasă. Ne facem unghiile între noi şi ne tundem una pe cealaltă. În rest, fiecare se descurcă cum poate. În timpul liber putem lucra la saloane, ca să câştigăm un ban. Eu i-am investit pe toţi în viitorul meu, mare parte din bani provenind de la părinţi. Mi-am cumpărat truse de manichiură şi oje. O să vină şi timpul când o să merg pe profit si o să-mi pot deschide cabinetul meu", spune Simona.

Tânăra visează să aibă faima „reginei sprâncenelor" - Anastasia Soare, românca stabilită în Statele Unite, ai cărei clienţi sunt actori şi cântăreţi celebri. „Ştiu că a plecat din România cu o pensetă în buzunar şi că a ajuns să deţină mai multe centre de beauty, în America. Este un exemplu de reuşită pentru mine", este de părere ploieşteanca de 19 ani.

Gelul este mai bun

Îi place să lucreze unghiile cu gel. „Aplicarea lor se realizează prin lipirea unei unghii de plastic de la jumătatea unghiei naturale, se pileşte bine până nu se mai observă diferenţa dintre unghia naturală şi cea artificială, dupa care se aplică un strat de gel. Acestea sunt mai puţin rezistente decât cele de acryl, iar persoanelor care au contact mai des cu ţestăturile li se recomandă sa evite aplicarea acestor unghii, deoarece se deteriorează mult mai repede", explică Simona.

Eleva se pricepe şi la partea de accesorizare a unghiilor false. Poate să facă orice model doreşte clientul, dar mare parte din modele ea le inventează, pe loc. „Am folosit pene de la mărţişoare, colorate, pe care le-am aplicat pe unghie. Am creat, astfel, un model deosebit faţă de ce există în saloane. Cred că este vorba şi de artă. Îmi place să utilizez şi pietre, paiete, sclipici, abţibilduri şi flori naturale", mai spune ea.

Întrebări şi răspunsuri

Care sunt trendurile de sezon?

Mâinile şi unghiile, în mod deosebit, reprezintă o carte de vizită pentru oricare dintre noi. Cu ele dăm noroc, gesticulăm şi le expunem în orice moment din zi. De aceea trebuie să arate fără cusur, să fie perfecte. Se poartă modelele simple, de tip French, cu unghii uşor rotunjite, iar la picioare, mai pătrăţoase.

Ce facultate vrei să urmezi şi de ce?

M-am gândit că din şcoală o să mă aleg cu meserie şi cu diplomă de bac pe care vreau să o folosec şi mai departe. Vreau să urmez Facultatea de Finanţe Bănci, la Universitatea de Petrol Gaze din Ploieşti, să fiu economist. E normal, vreau să mă ocup şi mai bine de afacerea pe care vreau să o pun pe picioare.

Ce-i place

Simona este îndrăgostită de shopping, pe care îl consideră cea mai bună modalitate de a se relaxa în timpul liber. Îi place să facă sport pentru a-şi menţine condiţia fizică.

Ce nu-i place

„Nu-mi plac insectele. Ţip când văd gândaci. Mă feresc de persoanele rele şi bârfitoare şi încerc să stau departe de oamenii pesimişti", spune Simona.

Profil

Născută

25 martie 1991, Ploieşti

Studii

Elevă clasa a XI-a, Grupul Şcolar de Servicii „Sfântul Apostol Andrei"

Familie

Este singură la părinţi

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite