Ploieşti: Adriana Silvestru şi-a deschis propria afacere pe timp de criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Adriana Silvestru şi-a deschis propria afacere pe timp de criză
Ploieşti: Adriana Silvestru şi-a deschis propria afacere pe timp de criză

I-a plăcut coafura şi manichiura de mică, însă primul său loc de muncă a fost ca laborant chimist la o rafinărie; după mai mulţi ani de lucru în diferite domenii a revenit la meseria de bază şi şi-a deschis un salon de înfrumuseţare.

A început încă de la cinci ani să pieptene şi să coafeze păpuşile cu care se juca. „Îmi plăcea să tund şi să machiez păpuşile, să le aranjez şi să le fac frumoase”, spune Adriana. Pentru că făcuse o pasiune din coafat s-a înscris la Şcoala Profesională UCECOM unde a învăţat atât frizerie şi coafură cât şi manichiură şi pedichiură.

„După ce am terminat şcoala, m-am axat mai mult pe manichiură şi pedichiură iar ce învăţasem aplicam pe mine şi pe prietene”, îşi aminteşte Adriana.

Laborant chimist la o rafinărie
Deşi nu făcuse niciun studiu în domeniu, primul loc de muncă pe care l-a avut a fost ca laborant chimist la Rafinăria Petrotel. A luat cursuri în cadrul societăţii şi timp de şase ani se ocupa de luarea probelor de benzină în vederea analizei acestora.

După ce a născut fetiţa a renunţat să se mai întoarcă la rafinărie şi a ales să-şi deschidă o firmă. „Mi-am făcut un magazin de îmbrăcăminte second-hand care a mers o perioadă după care l-am transformat într-un minimarket unde vindeam atât produse alimentare cât şi nealimentare”, zice tânăra.

Avea clienţi şi bărbaţi
În anii 2005-2006 a revenit la meseria de bază şi a făcut o şcoală de recalificare la Palatul Culturii pe coafură-frizerie. „M-am angajat la un salon de coafură ca manichiuristă şi aici aveam ca şi cliente atât doamne cât şi domni. La salon veneau foarte mulţi bărbaţi pentru întreţinerea unghiilor. Erau atât persoane tinere, cât şi domni mai în vârstă”, zice Adriana.

Aceasta spune că făcea manichiură clasică, fără unghii false iar cel mai in vogă era manichiura french, iar ca şi culori preferate cel mai căutat era albul. „Inventam fel şi fel de modele pe care le desenam pe unghii, de multe ori îmi veneau în cap pe loc. Desenam multe floricele şi crenguţe”, spune tânăra.

Şi-a deschis propriul salon
Chiar dacă de la începutul anului suntem în plină criză financiară, Adriana nu resimte acest lucru. Ea şi-a deschis, împreună cu două asociate Gabriela Dumitru şi Carmen Benea, propriul salon de înfrumuseţare care oferă servicii de frizerie, coafură şi manichiură cu gel. Adriana spune că a început prin a coafa prietenele şi cunoştinţele, dar că încet-încet îşi formează propria clientelă.

„Anul acesta se poartă coafura clasică, îndreptatul cu placa şi mai puţin buclele şi cocurile. De asemenea, revin la modă tunsorile din anii 80 şi aici mă refer la tunsorile franjurate şi asimetrice”, a mai adăugat Adriana.

ÎNTREBĂRI ŞI RĂSPUNSURI

Ce culori sunt la modă?
A.S.: Cele mai multe solicitări de la cliente am avut pentru blond şi roşcat. Şi şuviţele sunt în vogă, iar ca accesorii pentru coafurile de ocazie se caută mult clămuţele şi florile naturale.

Este mai indicat vopsitul acasă sau cel la salon?
A.S.: Multe persoane se vopsesc acasă, însă vopseaua de la salon este profesionistă, aceasta nu se găseşte în magazine să poată fi cumpărată. De asemenea, rezistenţa vopselei de la salon este mai îndelungată şi are mai multă putere de acoperire.

CE-I PLACE
„Îmi place foarte mult să mă plimb şi să călătoresc în special la munte. Îmi place să citesc ori de câte ori am timp şi să îmi fac mereu noi prieteni pentru că sunt foarte comunicativă”.

CE NU-I PLACE
„Nu-mi place minciuna aşa cum cred că nimănui nu îi convine să fie minţit. Nu-mi place să spăl geamuri şi nici să calc. Nu suport bârfa”.

PROFIL

Născută
26 august 1970, Ploieşti

Studii
Şcoala Profesională UCECOM Ploieşti

Profesie
frizeriţă

Familie
divorţată, o fetiţă

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite