Ploieşti: Shakespeare, un model cultural

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Colecţia de la “Adevărul” vine în întimpinarea nevoilor studenţilor, dar şi a celor care vor să îl cunoască pe William Shakespeare, consideră Arleen Ionescu, conferenţiar la Catedra de Limbi şi Literaturi Străine din cadrul Universităţii Petrol-Gaze din Ploieşti.

 “Cred că este oportună şi binevenită această colecţie şi foloseşte la receptarea operei marelui autor englez care este un model cultural”, ne-a declarat Arleen Ionescu.
Arleen predă cursul de Evul Mediu şi Renaştere în literatura engleză studenţilor de anul I de la specializările română-engleză şi engleză-franceză. “Studenţii sunt interesaţi de opera lui Shakespeare şi de abordările criticilor. Am mulţi studenţi care scriu lucrări de diplomă abordând diferite opere ale marelui scriitor. Cele mai solicitate sunt Hamlet, Othello şi Macbeth”, ne-a spus profesoara.

Potrivit cadrului didactic, opera lui Shakespeare poate fi citită de către oricine, însă i se dă diferite interpretări, în funcţie de pregătirea profesională a celui care o parcurge. “Există abordări tematice extrem de minuţioase ale operei lui Shakespeare. Cu toate că a fost analizat de sute şi mii de critici, mereu găseşti ceva nou în opera marelui scriitor englez”, este de părere Arleen.

Ediţia bilingvă de scrieri complete “Shakespeare” face parte din colecţia “Adevărul” şi cuprinde 15 volume. Astfel, sunt redate 34 de piese de teatru, biografia marelui scriitor, iar un volum este dedicat sonetelor şi poemelor. Noutatea colecţiei constă în faptul că toate cele 15 volume pot fi găsite în librării în acelaşi timp. Cărţile sunt legate în piele ecologică, hârtia fiind de cea mai bună calitate.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite