ACUZE Sesizările de corupţie la Vama Ploieşti, „pierdute“ în drum spre Cotroceni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul şef al Vămii Ploieşti Diana Severin a declarat că încă din 2009 a sesizat autorităţile competente că există corupţie în vămi şi că în acest sens a depus un memoriu şi la Preşedinţie.

Diana Severin a declarat, într-o conferinţă de presă, că a vrut să tragă un semnal de alarmă că există corupţie în vămi, încă din 2009, susţinând că a sesizat organele competente din acel an privind unele nereguli.

Ea a susţinut că în august 2010 a depus un memoriu şi la Cotroceni, adresat preşedintelui Traian Băsescu. „Având în vedere ce s-a întâmplat în ultima vreme îmi dau seama că informaţia a fost cenzurată şi memoriul nu a ajuns la Traian Băsescu", a spus Severin.

Fostul şef al Vămii Ploieşti a mai spus că în urma sesizărilor sale, DNA Ploieşti a deschis două dosare cu prejudicii "destul de mari", dosare aflate în lucru în prezent.

Am anunţat autorităţile competente înaintea valului de arestări, încă din 2009. Mai mult de atât nu am putut să fac. Nu am dat şi nu am luat şpagă niciodată cât am fost în acest sistem. Probabuil din acest motiv mi s-a solicitat demisia", a declarat Diana Severin.

Tranzacţii la ordin

Printre neregeulile din vamă la care s-a referit este un caz înregistrat în august 2009, când Diana Severin fusese demisă de la conducerea Vămii Prahova.

Potrivit acesteia, în acea perioadă zece cisterne au ajuns la vamă, iar trei zile au fost păzite continuu, după care „în urma unui ordin de la Bucureşti", „au părăsit dispozitivul" fără niciun fel de control. Ea a susţinut că maşinile ar fi fost încărcate cu combustibil „destinat societăţii Sebastian".

De asemenea, Diana Severin a spus că una dintre problemele pe care le-a semnalat autorităţilor a fost legată de faptul că, în perioada în care a condus DJAOV Prahova, vama a funcţionat într-un spaţiu care aparţine unei firme de comisionariat vamal, firmă care primea de la vamă o chirie lunară de 200 de milioane de lei vechi, la care se adăugau TVA şi costurile pentru utilităţi.

În plus, Diana Severin a spus că sumele plătite de ANV pentru utilităţile la Vama Ploieşti erau de ordinul zecilor de milioane de lei vechi, în condiţiile în care iarna în clădire erau cinci grade, iar vara nu se putea sta din cauza temperaturilor extrem de ridicate.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite