Senator blocat 14 ore în trafic: „E o lipsă totală de organizare!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorul de Ploieşti Daniel Savu a povestit că a fost blocat în trafic, pe DN1, la câţiva kilometri de Capitală, timp de 14 ore, în noaptea de miercuri spre joi. Parlamentarul a criticat dur lipsa de coordonare a autorităţilor

Proaspăt revenit în Ploieşti, după mai bine de jumătate de zi petrecută pe Drumul Naţional 1, blocat în zăpadă, parlamentarul Daniel Savu ne-a povestit cum a fost să stea izolat pe principala şosea a ţării. Senatorul a criticat dur intervenţia dezorganizată a autorităţilor şi spune că, dacă poliţiştii şi reprezentanţii Ministerului Transporturilor şi-ar fi făcut datoria cum trebuie, multe din probleme puteau fi evitate.

„Nu mă aşteptam vreodată să se blocheze complet DN1. Autorităţile au avut o reacţie foarte lentă“, Daniel Savu, parlamentar de Ploieşti

„Am plecat din Bucureşti în jurul orei 20.00, spre Ploieşti. Am rămas blocat în vârful podului la Otopeni, la vreo doi kilometri de Capitală. Când am ieşit din Bucureşti, nu a fost nici măcar un poliţist care să ne anunţe că drumul este blocat. Au fost sute de maşini şi microbuze, cu mii de oameni în ele, blocate în zăpadă.Foarte mulţi oameni au ales să părăsească maşinile. În multe zone, pentru că nu existau parapeţi, maşinile au fost prinse între separatoarele de benzi şi zăpada viscolită. Până joi dimineaţă, nu a intervenit niciun utilaj. Am sunat la toate numerele disponibile, la 112, la Poliţia Ilfov, de unde am primit nişte răspunsuri de toată jena, la telefonul de urgenţă de la Drumuri Naţionale, unde n-a răspuns nimeni. Până la urmă, cineva a rupt bariera din plastic şi am întors cu toţii, cu intenţia să mergem pe drumul de Buftea. Din nou, poliţiştii ne-au informat greşit, spunându-ne că drumul e liber. Am mai stat câteva ore blocaţi şi în Buftea“, ne-a povestit Daniel Savu.

Lipsă de colaborare

„Cel mai greu pentru oameni a fost să stea 14 ore fără nicio informaţie. Nu a venit nimeni să ne spună ce se întâmplă. Când nu ştii nimic, intervine panica. A fost o lipsă totală de coordonare a autorităţilor, Poliţia Ilfov habar n-avea de ce făcea Poliţia Dâmboviţa. De vină sunt premierul Emil Boc, ministrul Apărării, care trebuia să mobilizeze armata, iar de ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, nici nu mai vorbesc“, a mai afirmat Savu.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite