Şeful Vămii Ploieşti, Cornel Costea: Banii ajungeau la Blejnar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful Vămii Ploieşti şi-a denunţat superiorii şi a arătat cu degetul către preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, ca fiind cel la care ajungea în cele din urmă mita.

Blejnar respinge acuzaţiile privind presupuse presiuni asupra presei şi cere CNA să se autosesizeze

UPDATE 17.49 "Eu nu am citit declaraţiile lui Costea. Nu am luat nimic de la Costea, iar dacă voi fi chemat de către organele de urmărire penală să dau declaraţii, mă voi duce pentru că vreau să se facă dreptate şi pentru că sunt obligat de lege", a spus Blejnar, citat de Mediafax.

UPDATE 17.40 Sorin Blejnar a respins orice acuzaţii legate de presupuse sume de bani care ar fi ajuns la el de la lucrătorii vamali.El a subliniat că nu este cercetat în niciun fel de dosar de contrabandă.

"N-am făcut nicio numire a celor care sunt în prezenţi anchetaţi de DNA, cu excepţia lui Costea. Din restul lucrătorilor, l-am numit pe domnul Costea care acum este anchetat şi pe mulţi alţii care nu sunt alchetaţi", a spus şeful ANAF.

Întrebat cine l-a numit în această funcţie, Sorin Blejnar a răspuns: "calităţile mele profesionale. Lucrez de 15 ani în sistemul fiscal".

Pe de altă parte, el recunoscut, la Antena 3, că a aflat de existenţa acelor cisterne de petrol, cu numărul de înmatriculare BOC, BOK, BOKK, la care făcea referire Ghişe.

La rândul săi Ghişe a precizat că "aceste cisterne tranzitează România, chipurile pentru a merge în afara ţării, şi nu se plătesc accize la statul român. Petrolul se mişcă doar în acte. El ajunge în România, la firme care câştigă licitaţiile pentru lucrări publice la administraţii locale conduse de PDL-işti şi exact acelaşi firme care sponsorizează campaniile electorale PDL. Ce vă spun eu este în rapoarte ale serviciilor speciale care au ajuns şi la preşedintele României".

UPDATE 17.30  "Este o adevărată campanie în mass-media împotriva mea pentru că am început, împreună cu alte organe ale statului, să facem curăţenie într-un sistem în care de 20 de ani nu s-a mai făcut curăţenie. În sptele acestei campanii se află toţi aceia pe care îi deranjează faptul că se face curăţenie. Sigur că am deranjat o parte dintre ziarişti, o parte dintre politicieni", a declarat, pentru Agerpres, şeful Fiscului.

"A devenit sport naţional să se arunce cu acuze la adresa mea. Dacă domnul Costea a făcut asemenea afirmaţii trebuie să le probeze, să depună toate elementele prin care să probeze aceste afirmaţii. Cei care au luat banii vor trebui să plătească. Eu nu mă simt vinovat pentru că nu am luat niciun ban şi nu am cerut niciun ban", a mai spus Blejnar.

UPDATE 16.43 - "Nu sunt în localitate astăzi. Mi-am luat o zi de concediu. Nu am fugit", a declarat Sorin Blejnar, la Realitatea TV.

"Este foarte puţin credibilă această declaraţie a domnului Costea având în vedere că el se află acum în arest preventiv. Va trebui să probeze aceste acuzaţii. Eu nu am luat niciodată bani de la domnul Costea. Va trebui să probeze aceste afirmaţii iar cei vinovaţi vor trebui să plătească "

Întrebat dacă numirea lui Cornel Costea a fost făcută de el însuşi, Sorin Blejnar a răspuns: "Da, l-am numit pe Costea". Întrebat din ce considerente a luat această decizie, şeful ANAF a evitat răspunsul direct şi a indicat articolul 123, alineatul 2 din Constituţia României.

UPDATE 16.14 - Cornel Costea a declarat în faţa magistraţilor că a luat mită în valoare de 90.000 lei, bani din care o parte urmau să ajungă "la S.B".  "Din 90.000 de lei am oprit 30.000 lei", a declarat şeful Vămii Ploieşti.

Acuzaţii vin şi din partea preşedintelui PSD Victor Ponta, care spune pe blogul său că a primit un avertisment de la Sorin Blejnar, prin soli ai acestuia.

Preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, a negat că ar avea vreo implicare în cazul corupţiei din vămi.

"Nu sunt regina şi nici nu cred că există o regină. Dacă există un grup de persoane care a fost implicat în această piramidă care a tot fost vehiculată, piramida şpăgilor, rog organele de urmărire penală să-şi facă treaba până la capăt", a declarat Blejnar, la o conferinţă de presă privind activitatea Gărzii Financiare în 2010, notează Mediafax.

Preşedintele ANAF Sorin Blejnar a declarat că nu el este "regina" de pe tabla de şah a corupţiei din vămi şi că dacă există un grup de persoane implicat în "piramida şpăgilor" organele de urmărire penală trebuie să-şi facă treaba "până la capăt".

De asemenea, Victor Ponta, a scris pe blogul personal că a primit un avertisment de la Sorin Blejnar, prin soli ai acestuia.

Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite