Ploieşti: Secţia de copii se deschide astăzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Secţia de copii se deschide astăzi
Ploieşti: Secţia de copii se deschide astăzi

Cu o investiţie de peste 200.000 de dolari, secţia de copii a Spitalului, dar şi spălătoria acestuia au fost refăcute complet

De astăzi, copiii care sunt internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase „Movila” pot beneficia de codiţii optime de cazare şi tratament.

Secţia de copii, care are în dotare 30 de paturi, la care se adaugă cinci locuri pentru spitalizarea de zi şi alte cinci pentru spitalizarea continuă, a fost complet reabilitată.

Astfel, structura de rezistenţă a unităţii a fost refăcută în întregime şi consolidată, saloanele au fost igienizate şi dotate fiecare cu duşuri sau băiţe noi, mobilier nou, dar şi bucătăria destinată copiilor a fost modernizată.

În plus, clădirea a fost înălţată, reprezentanţii spitalului având în vedere, într-o fază viitoare, să mansardeze spitalul.

Modificări ale secţiei
„Am realizat acoperişul clădirii, am schimbat geamurile cu ferestre termopan, dar am făcut şi alte modificări.

Făcusem anterior o cerere pentru mobilier nou la Crucea Roşie din Germania şi am primit ajutorul solicitat chiar înainte să finalizăm lucrările la această secţie”, explică managerul spitalului, medicul Florentin Georgescu.
 
Modernizări absolut necesare
Reabilitarea realizată la această unitate medicală a cuprins şi spălătoria spitalului, care a fost de asemenea dotată şi utilată cu aparatură nouă.

„Am fost acum câţiva ani la acest spital cu copilul meu pentru că am avut o urgenţă, dar pe vremea aceea secţia pentru copiii arăta destul de rău, paturile erau uzate, mobilierul acela vechi, de spital, oferea o imagine destul de urâtă.

Copilul s-a speriat aşa de tare încât după câteva zile a trebuit să-l externăm”, explică Oana Ciucur, o ploieşteancă.

Proiectul managerului
Proiectul de reabilitare a Spitalului „Movila” a fost iniţiat de managerul unităţii, Florentin Georgescu, în urmă cu doi ani de zile, iar lucrările au fost demarate la începutul acestui an.

Fondurile investite sunt de 200.000 de dolari pentru pavilionul copiilor şi de 30.000 de dolari pentru spălătorie.

„Toţi banii pe care i-am investit sunt primiţi ca donaţie din partea Fundaţiei Timken din Ohio, America, spune managerul unităţii, Florentin Georgescu.

Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite