Şcoala a început cu probleme în Prahova: unităţi desfiinţate şi profesori demisionari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

27 de şcoli şi grădiniţe desfiinţate, 770 de copii mutaţi, o primă zi de şcoală amânată la Breaza şi câteva sute de profesori care au renunţat la catedre.

Acestea sunt doar câteva dintre datele noului an şcolar în Prahova, unul marcat din start de tensiuni financiare în rândul cadrelor didactice şi al părinţilor. Spre deosebire de ei, aproximativ 90.000 de elevi şi 20.000 de preşcolari au venit în această dimineaţă la şcoli nerăbdători să-şi revadă colegii sau să stea pentru prima dată în bancă.

Sute de profesori au renunţat la posturi

Ei sunt cazurile fericite pentru că 73 de copii din Breaza au fost nevoiţi să amâne prima zi de şcoală pentru 20 seprembrie din cauza faptului că lucrările de renovare la clădirea unde funcţionează grădiniţa nu au fost finalizate la timp. La 1 septembrie, 19 şcoli şi 8 grădiniţe au fost desfiinţate ca urmare a restructurărilor din învăţământ şi a numărului mic de elevi. 770 de copii au fost mutaţi în alte instituţii, iar pentru ei s-au găsit şi mijloace de transport, spre deosebire de cazul a 13 elevi din Jugureni - satele Valea Unghiului şi Marginea Pădurii - care sunt nevoiţi să meargă pe jos 5 kilometri până când se va găsi o soluţie în acest sens. De asemenea, aproximativ 300 de elevi şi studenţi care domiciliază în satul Pleaşa nu vor avea cu ce să facă naveta la Ploieşti, la licee şi la universitate, din cauză nu există niciun mijloc de transport autorizat care să circule pe ruta Pleaşa - Ploieşti.

Şi, de parcă nu ar fi fost suficient, potrivit oficialilor Inspectoratului Şcolar Prahova, zilnic, de la 1 septembrie, 40-50 de profesori renunţă zilnic la posturi, nemulţumiţi de salarizare şi de faptul că primăriile nu mai pot deconta transportul. În această vară, 566 de posturi au fost desfiinţate.

Pentru ultimele noutăţi din Ploieşti, click pe poza de mai jos

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite