Schi, echitație, alpinism, ecologie. Oferta de tabere pentru Paște

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tabără multisport, la Sinaia. Foto lamonitori.ro
Tabără multisport, la Sinaia. Foto lamonitori.ro

Școlile de monitori, operatorii de turism și pensiunile vin cu alternative rentabile și interesante pentru taberele copiilor. Oferta pentru vacanța de Paște din acest an este foarte bogată: tabere de echitație, de schi, multisport sau la ferme de animale

Taberele nu mai sunt de mult locuri unde să scapi pentru o săptămână de grija copilului. Concurenţa în domeniu a determinat atât școlile de profil cât și operatorii de turism și proprietarii de pensiuni din ţară să devină concurenţi serioşi la alternativa clasică a taberelor de stat.

De altfel, pentru vacanța de Paște din acest an, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Prahova nu are oferte de tabere pe principiul că sărbătorile pascale se petrec în familie, iar cererea este foarte scăzută.

Tabere de schi

Cu toate acestea, foarte mulți copii sunt amatori de o vacanță departe de părinți, iar ofertele pentru ei sunt foarte diversificate. Spre exemplu, școala „La monitori" din Sinaia organizează în vacanța de Paște tabere de schi, în stațiunea de pe Valea Prahovei, dar și în Italia. „Avem deja foarte multe cereri pentru tabăra din Sinaia de la părinți din București, Ploiești, Câmpina, Iași sau Piatra Neamț. Pentru cei care își fac probleme în legătură cu vremea îi asigurăm că se va schia cu siguranță. La mare altitudine, unde sunt organizate lecțiile, zăpada măsoară 2 metri", ne-a spus monitorul Florin Andrei.

Tabără de schi, la Sinaia. Foto lamonitori.ro

Tabără de schi, la Sinaia. Foto lamonitori.ro

Taberele sunt organizate cu instructori de schi și snowboard profesioniști, cazarea se face în pensiune de trei stele, în camere cu 2-3 locuri, iar copiii mănâncă 3 mese pe zi. De asemenea, lecțiile durează 6 ore pe zi, iar copiii beneficiază inclusiv de activități sportive apres-schi: piscină, patinaj, săniuș, jocuri de interior. „Pot veni copii de la 4 la 18 ani, indiferent de nivelul de pregătire, de la începători până la avansați", mai spune Florin Andrei.

Prețul unei tabere de schi în Sinaia este de 1.295 de lei, un pachet de șase nopți. O tabără de schi în străinătate costă între 825 și 960 de euro de fiecare copil.

Tabere multisport

O altă alternativă pentru o tabără petrecută majoritar în aer liber este una multisport. Tot la Sinaia, copiii se pot distra și își pot testa limitele prin alpinism, cățărare, tiroliană, mountain bike, echitație sau tir cu arcul, pentru a enumera doar câteva dintre activitățile dintr-o astfel de tabără multisport. „Tabăra cuprinde și excursii în Parc Aventura din Brașov pentru tiroliană pe trasee suspendate în copaci și în Paradisul Acvativ pentru sărituri de la trambulină și piscină. Încercăm, astfel, să luăm copiii din fața calculatorului și să-i învățăm să descopere natura", mai spune monitorul Florin Andrei.

Prețul unui pachet de 7 zile, care include și cele trei mese zilnice, costă 1.295 de lei.

Vacanță la fermă

O propunere interesantă este și o fermă de animale de pe Valea Doftanei. Această ultimă ofertă este destinată în special copiilor care au avut puţine tangenţe cu mediul rural. Copiii mănâncă ecologic și se pot juca în voie cu ponei, căprioare, miei, iezi sau viţeluşi, merg în excursii și învață lecții de orientare în sălbăticie. „Ferma de animale este căutată pentru că părinţii vor să-i familiarizeze pe copii cu animale pe care le văd doar la zoo", ne-a spus Cristina Petre, agent de turism la agenţia Danalex din Ploieşti.

Cazarea și pensiunea completă pentru 5 nopți la ferma de animale costă 395 de lei de persoană.

Tot în Prahova, la Cerașu, copiii pot merge într-o tabără de cercetași. Pentru 690 de lei de persoană, cazare 6 nopți și 3 mese pe zi, copiii vor învăța să recunoscă arborii, punctele cardinale, să instaleze un cort ori să construiască adăposturi în pădure.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite