Scandal în Palatul Administrativ din Ploieşti. Construirea unui drum judeţean riscă să fie amânată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prefectul a solicitat anularea unei hotărâri a Consiliului Judeţean prin care copiii preşedintelui Mircea Cosma au primit despăgubiri.

Un scandal de proporţii a izbucnit în Palatul Administrativ din Ploieşti între conducerea Prefecturii şi a Consiliului Judeţean Prahova. Discuţiile  au pornit din cauza unei hotărâri adoptate în 2009, prin care CJ a aprobat „declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată, situate pe amplasamentul (...) Drum Judeţean de centură 236", care ar trebui construit paralel cu DN1, menit să fluidizeze traficul spre munte.

Prefectul Adrian Dobre susţine că hotărârea este nulă de drept, din cauza preşedintelui Consiliului Judeţean, care ar fi  urmărit, în procedurile de amenajare a unei noi centuri a Ploieştiului în zona Carrefour-Metro, să-şi despăgubească copiii, pe Andreea şi Vlad. Adrian Dobre a spus că preşedintele CJ Prahova nu avea dreptul să participe la deliberarea şi adoptarea hotărârii, având rude de gradul întâi care aveau interese financiare în proiectul respectiv.

Se va pierde finanţarea europeană?

Ca să-şi susţină declaraţiile, prefectul a prezentat stenogramele şedinţei în care a fost aprobată acea hotărâre, când Mircea Cosma a susţinut adoptarea hotărârii prin care cei doi copii ai săi au fost expropriaţi de 529 mp, pe care îl deţineau împreună în zona Metro, cu suma de 40.000 de lei. Dacă se va stabili că documentul votat aproape în unanimitate la acea vreme de consilierii judeţeni este nul, atunci judeţul nostru va pierde finanţarea cu bani europeni, în valoare de peste două milioane de euro, pentru construirea DJ236.

În replică la atacurile venite din partea prefectului, Mircea Cosma a declarat că toate etapele care au precedat exproprierii drumului  au avut loc la finele lui 2007, când nu era preşedinte, la fel şi documentaţia de expropriere.

Este un atac nefondat, menit sa împiedice derularea proiectului european DJ 236, aprobat pe Polul de dezvoltare, cu contractul de finanţare semnat şi care să mai întârzie. I-am făcut prefectului o scrisoare prin care l-am pus în gardă că eventualele pagube şi despăgubiri privind blocarea acestui proiect este responsabilitatea Prefecturii", a precizat Mircea Cosma.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite