Scandal în Consiliul Local Ploiești pe tema invitațiilor gratuite de la meciul Petrolul – Steaua

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viceprimarul Raul Petrescu și consilierul local George Stanciu
Viceprimarul Raul Petrescu și consilierul local George Stanciu

Atmosfera din Ploiești a dat în clocot cu două zile înainte de meciul dintre Petrolul și Steaua. Invitațiile pentru acest meci au fost prilej de acuze dure între viceprimarul Raul Petrescu (PP-DD) și consilierul local George Stanciu (USL)

Episodul are la bază informațiile apărute într-un săptămânal din Ploiești potrivit cărora Raul Petrescu ar fi solicitat 125 de invitații gratuite clubului FC Petrolul pentru meciul de duminică seară.

Și asta în condițiile în care suporterii au stat la cozi, miercuri, până după miezul nopții, pentru a pune mâna pe un bilet. Mai mult, ziarul a publicat și numărul personal al viceprimarului Petrescu.

Vineri, în ședința de Consiliu Local, George Stanciu (USL) nu a lăsat subiectul neatins și a cerut constituirea unei comisii de anchetă, în condițiile în care, în opinia acestuia, cererea de invitații de la Petrolul constituite trafic de influență și abuz în serviciu. „Una e să primești aceste invitații gratuite, alta să le ceri. Din informațiile pe care le am de la club, sunt ceva adevăruri în ceea ce s-a scris în presă. (...) Dacă se vor dovedi acuze reale, viceprimarul este dispus să-și dea demisia?", a spus consilierul George Stanciu.

În replică, Raul Petrescu a spus că acuzele vin din frustrări politice, iar o comisie de analiză ar fi mai utilă pentru depistarea firmei care a închiriat tarabele la „Festivalul Toamnei" de la Ploiești, insinuând că aceasta ar avea o legătură strânsă cu George Stanciu. „Tot ce s-a scris sunt niște minciuni ordinare, am primit amenințări cu moartea și cu privire la integritatea mea fizică după ce telefonul mi-a fost făcut public", a spus acesta.

FOTO Iată ce mesaje de amenințare a primit viceprimarul din Ploiești, Raul Petrescu

Primarul Iulian Bădescu a intervenit și a apreciat că o comisie de anchetă în acest sens ar excede activitatea Consiliului Local și, având în vedere că FC Petrolul este un club privat, acordarea de invitații sau bilete la meciuri țin de patronatul clubului.

În scandal a intervenit și consilierul George Botez care a cerut o comisie care să identifice toate gratuitățile și facilitățile de care beneficiază aleșii locali, precum telefoanele de serviciu sau laptopurile, iar pe viitor toate aceste privilegii să fie suspendate.

La finalul ședinței de Consiliu Local, Raul Petrescu a ținut să clarifice și numărul de invitații pe care le-a solicitat pentru meci: „Am ridicat trei invitații gratuite pentru mine și alți doi consilieri de la PP-DD, pe locurile din loja la care avem dreptul ca aleși locali, și am solicitat încă două la peluză, pentru niște prieteni. Este vorba despre 5 bilete, nu de 125", ne-a spus viceprimarul.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite