Ploieşti: Sătui de sfidarea guvernanţilor, poliţiştii pregătesc protestele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Sătui de sfidarea guvernanţilor, poliţiştii pregătesc protestele
Ploieşti: Sătui de sfidarea guvernanţilor, poliţiştii pregătesc protestele

Vor începe cu o plângere penală împotriva primarului Ploieştiului, care nu le-a aprobat numărul de zile şi de manifestanţi dorit de sindicat.

Poliţiştii prahoveni se pregătesc să-şi ceară drepturile în stradă şi vor face o plângere penală împotriva primarului Ploieştiului, pentru abuz în serviciu. „Am depus o solicitare şi ne-a transmis autorizaţie de miting, dar nu aşa cum a vrut noi. Am solicitat să pichetăm cu 50 de poliţişti în faţa Inspectoratului de Poliţie, dar nu am primit aprobare, iar cea pe care ne-a dat-o, de miting în faţa Palatului Administrativ, este pentru o perioadă de două zile, respectiv 20 şi 21 august, între orele 10 şi 12, dar noi am solicitat autorizaţie după data de 17 până pe 21 şi ne-a dat pentru 220 de poliţişti, nu pentru 500, cum a vrut”, a declarat preşedintele Biroului Teritorial Prahova din cadrul Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, Florian Ioniţă.

Măsura a fost decisă ieri după-amiază, în urma unor discuţii purtate la nivel naţional, sub forma unei videoconferinţe. Însă, actul care i-a înfuriat nu a fost semnat de edilul Andrei Volosevici, care este în concediu, ci de unul dintre viceprimari. „A fost semnat de Cătălina Bozianu”, a declarat vicepărimarul Carmen Dumitru. „Actul a trecut prin Comisia de Ordine Publică, trebuie să mă interesez la Comisie să văd despre ce este vorba”, a declarat, la rândul său, vicele Cătălina Bozianu.

Aduc de acasă
„Dincolo de dotările precare, ne confruntăm cu nedecontarea transportului de la locul de muncă - avem chiar o acţiune în instanţă pe care am câştigat-o pentru cei de la arest, care fac naveta de la Câmpina-, a compensaţiilor pentru chirie, şi avem peste 50 de poliţişti în situaţia asta, neachitarea primelor de concediu, deşi am câştigat în instanţă dreptul să ne acorde aceşti bani. Dar suntem acolo de unde am plecat”, a declarat Florian Ioniţă.

Totodată, nu li s-au achitat nici drepturile de echipament şi, luna aceasta, nu se ştie dacă îşi vor lua toţi banii. „E sfidare prin faptul că guvernanţii nu respectă legile. Nu mai putem tolera la nesfârşit sub lozinca «privaţiuni liber sonsimţite», nu se mai poate”, a explicat liderul de sindicat.

Cei aproximativ 1.700 de poliţişti prahoveni vor aştepta până la 15 august să li se aloce fondurile necesare funcţionării normale, apoi vor da curs protestelor. În timpul acestora, la sediul IPJ Prahova vor pune afişe prin care îşi vor cere scuze cetăţenilor care vor veni la poliţie.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite