Şase exploatări minerale fără autorizaţie au fost depistate în Prahova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şase administratori ai unor societăţi comerciale din judeţul Prahova sunt cercetaţi de poliţişti pentru evaziune fiscală şi executarea de activităţi miniere sau lucrări de exploatare a agregatelor minerale fără permis sau licenţă.

Astfel de cazuri au fost depistate pe albiile râurilor Proviţa şi Prahova, de unde firmele extrăgeau pietriş şi nisip pe care nu le înregistrau în actele contabile. Au fost aplicate şi 21 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 528.000 de lei.

La acţiunea care a avut loc zilele trecute au participat poliţişti din cadrul Direcţiei de Investigare a Fraudelor, Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Prahova, Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale şi Garda Naţională de Mediu.

Echipele mixte astfel constituite au verificat funcţionarea a 26 de societaţi comerciale, pe numele a şase administratori de firme fiind întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de executare de activităţi miniere fără permis sau licenţă.

Cercetările continuă sub supravegherea parchetelor competente, urmând ca la definitivarea acestora să fie făcute propuneri legale.

Exemple:

* O societate comercială din Prahova a efectuat lucrări de exploatare a agregatelor minerale din albia minoră a râului Provita, fără a deţine permis de exploatare emis de Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale, fără a deţine autorizaţie de gospodărire a apelor emisă de Direcţia Apelor Prahova şi fără a înregistra în evidenţa financiar-contabilă veniturile obţinute din vânzarea unor cantităţi de nisip şi pietriş.

Administratorul societăţii este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de executare de activităţi miniere fără permis sau licenţă.

Agentul economic a fost, de asemenea, sancţionat contravenţional cu 60.000 de lei pentru nerespectarea legislaţiei în vigoare referitoare la protecţia mediului.

* O altă societate comercială a efectuat lucrări de exploatare a agregatelor minerale în albia minoră a râului Prahova, fără a deţine permis de exploatare emis de Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale şi fără a înregistra în evidenţa financiar contabilă veniturile obţinute din vânzarea unor cantităţi de nisip şi pietriş.

Administratorul societăţii este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de executare de activităţi miniere fără permis sau licenţă.

Pentru ultimele noutăţi din Ploieşti, click pe poza de mai jos

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite