Şase cai frumoşi, de la Poliţia Locală, pun pe fugă infractorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trei dintre caii poliţiştilor locali sunt de rasă pur sânge englez (sursa foto: Poliţia Locală)
Trei dintre caii poliţiştilor locali sunt de rasă pur sânge englez (sursa foto: Poliţia Locală)

Caii Poliţiei Locale Ploieşti participă la mitinguri, parade şi îi ajută pe oamenii legii să  intervină acolo unde este imposibil de pătruns cu maşinile.

Când apar pe străzile din Ploieşti iau ochii trecătorilor. Sunt frumoşi, puternici, rapizi şi bine dresaţi. Este vorba despre cei şase cai aparţinând Poliţiei Locale, pe care oamenii legii îi folosesc la mitinguri, parade, dar şi pentru menţinerea ordinii publice la activităţile sportive ori în cartierele rău famate ale municipiului, acolo unde nu se poate intra cu maşinile pentru intervenţii. Tot ei sunt cei care au devenit specialişti în prinderea hoţilor de produse petroliere.

Ulysse, Elyk, Sylvester şi  Solvent sunt cai de rasă pur sânge englez, Gingis Han este din rasa gidran, iar Speedy este un cal de sport românesc. Toţi sunt atent îngrijiţi în grajdurile aflate la Hipodromul din Ploieşti. Fondurile pentru mâncare şi vitamine sunt asigurate de Primărie.

Din grupa călare a Poliţiei Locale fac parte şi două femei. Cristina Lupu şi Constanţa Matei merg în patrulare prin parcurile şi cartierele ploieştene pentru a asigura ordinea şi liniştea publică. Cristina s-a angajat la Poliţia Locală în urmă cu aproape patru ani pentru că şi-a dorit, întotdeauna, să îi ajute pe cei din jur şi să lucreze în aer liber. Calul ei se numeşte Ulysse, este de rasă pur sânge englez şi are 12 ani.

„În fiecare dimineaţă, îi dau de mâncare, mă ocup de pansajul animalului, ceea ce înseamnă ţesălat, curăţarea copitelor, iar după aceea îl scot la antrenament. Acest lucru este indispensabil pentru igiena şi sănătatea sa. Toaleta zilnică este şi o ocazie de a verifica în ce stare se află pielea calului, membrele şi copitele", explică ploieşteanca în vârstă de 42 de ani. Ea poveşteşte că cele mai frumoase momente sunt cele în care ploieştenii se opresc să admire caii Poliţiei Locale.

Au echipament special pentru intervenţii

Cei şase agenţi şi cei şase cai ai "Compartimentului Intervenţie Rapidă" sunt echipaţi complet atunci când merg la intervenţii. Agenţii poartă ochelari de protecţie, tocă, scurte reflectorizantă, mănuşi albe, pantaloni, cizme de călărie, cravaşe şi lampi de noapte reflectorizante. Harnaşamentul cailor este compus din ham, şa, pătură reflectorizantă, jambiere de protecţie şi reflectorizante.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite