Ploieşti: “Piaţa Săracilor”, un loc unde nici săracii nu mai vin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: “Piaţa Săracilor”, un loc unde nici săracii nu mai vin
Ploieşti: “Piaţa Săracilor”, un loc unde nici săracii nu mai vin

Piaţa din spatele Tribunalului Prahova, cunoscută de ani de zile ploieştenilor ca fiind un loc unde se comercializează produse la preţuri mult mai mici ca în alte părţi, o duce greu din cauza crizei economice.

Există o zonă în Ploieşti des vizitată de oamenii cu posibilităţi materiale limitate. Este vorba despre “Piaţa Săracilor”, o aglomerare de magazine de dimensiuni reduse, situate în zona centrală a municipiului, în spatele Tribunalului Prahova.

 Denumirea pieţei nu este una oficială, ci aşa îi spun cumpărătorii, de ani de zile, după preţurile mici ale produselor expuse în vitrinele magazinelor.

“La început au fost nişte buticuri, cu ţigări, băuturi alcoolice şi vreo două magazine cu haine ieftine. De vreo trei patru ani, zona s-a dezvoltat, au apărut mai multe chioşcuri şi magazine cu îmbrăcăminte şi încălţăminte. Şi preţurile au mai crescut. Oricum sunt mai mari ca în obor”, a spus Dana Marinescu, vânzătoare în “Piaţa săracilor”. “Ne-a atins criza economică. Stăm şi ne rugăm să ne intre clienţii în magazine”, a mai zis aceasta.

Se rezumă la privit
Chiar şi în ideea că se pot găsi mărfuri mai ieftine în Piaţa Săracilor, în ultima perioadă cel mai adesea ploieştenii se plimbă prin faţa magazinelor şi doar privesc produsele expuse,fără să cumpere, chiar dacă multe dintre ele au preţuri cu până la 20% mai mici decât în alte unităţi de profil.

“Am văzut o pereche de pantaloni albi, din bumbac, la 50 de lei, care în alte locuri costă vreo 75. deci e vorba că poţi scuti un ban. Dar când nici pe aia nu-i ai, te limitezi doar la privit”, spune, cu regret, Viorica Stan, o ploieşteancă în vârstă de 34 de ani.

“De aici vin să-mi cumpăr, în fiecare lună, deodorante, săpun, serveţele demachiante şi pastă de dinţi. Nu îmi fac găuri în buzunare aşa cum aş păţi dacă mi le-aş cumpăra dintr-un supermarchet”, este de părere Ioana Bănescu, o clientă fidelă a chioşcurilor cu produse cosmetice.

Aşteaptă să înceapă şcoala
Proprietarii magazinelor din “Piaţa Săracilor” se pregătesc intens pentru o perioadă în care, spun unii dintre ei, vor face mulţi bani. Este vorba despre a doua jumătate a lunii august, când ploieştenii vor începe să caute uniforme şcolare pentru copii şi rechizite mai ieftine.

 “Dacă la costume de baie şi pantaloni scurţi, nici cu preţurile cele mai mici din oraş nu am avut succes, o să fie mult mai bine odată cu apropierea începutului noului an şcolar. Ne pregătim să aducem marfă nouă, pentru toate buzunarele, dar oricum mai ieftină ca în alte părţi”, a menţionat un patron de magazin cu haine, amenajat in “mallul săracilor”.

Preţuri de magazin
Bluze -10-40 de lei
Fuste, pantaloni – 15-50 de lei
Încălţăminte – 5 – 80 de lei
Detergent pentru rufe (4 kilograme) – 30-35 de lei
Sapun – 0,8  - 3 lei
Deodorat – 6-11 lei
Şampon – 8 – 15 lei
Pastă de dinti – 1,8 lei – 3 lei
Vin -8-12 lei (sticla)

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite