Cum a ajuns în România Younes Hamza, revelaţia Ligii 1

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Refuzat de Astra şi ajuns, ulterior, la Petrolul, atacantul tunisian Younes Hamza a devenit rapid unul dintre cei mai apreciaţi fotbalişti din Liga 1, mai ales după ce a înscris 12 goluri în 13 meciuri

Hamza Younes este născut pe data de 16 aprilie 1986. A început fotbalul la echipa tunisiană US Monastir și, în perioada 2005-2011 a evoluat la Club Sportif Sfaxien pentru care a marcat 66 de goluri în 176 de meciuri. Ultima dată a jucat pentru Etoile Sportive du Sahel, iar vara trecută a fost în atenția clubului francez OSC Lille. În 2011 a făcut parte și din lotul Tunisiei.

Hamza nu mai are fotbaliști în familie. Tatăl său a jucat însă rugby de performanță, dar are și licență de antrenor de fotbal! Tunisianul își petrece cea mai mare parte din timpul liber cu familia. Nu este căsătorit. „Sunt liber!", a declamat atacantul. I-ar plăcea mult să călătorească în lume. „În locuri liniștite", mai spune el, cum ar fi Thailanda sau Seychelles. România i se pare o țară frumoasă, deși nu a văzut, pe îndelete, până acum, decât Bucureștiul și Ploieștiul. „Pentru că nu am timp", a povestit atacantul Petrolului, citat de cotidianul Telegrama.

Fotbalistul a mai mărturisit şi cum a ajuns în România. Am fost la câteva antrenamente la cealaltă echipă din Ploieşti. Lui Selymes i-a plăcut cum m-am prezentat, dar, apoi, cei de la Astra au vrut să schimbăm contractul, deși ne înțelesesem. Eu nu am fost de acord, pentru că ei «nu au avut cuvânt». Impresarul meu este Mihai Joița și el m-a adus aici, la Ploiești. M-a văzut Vivi Răchită, ne-am înțeles, iar lucrurile s-au mișcat repede.  M-am încadrat în colectiv destul de ușor, deoarce am găsit aici mulți jucători străini și ne-am înțeles foarte bine, mai ales că aproape toți vorbim franceză. M-a ajutat mult și doctorul (n.r. - Mircea Miu) care cunoaște foarte bine limba. Plus că mi-au plăcut foarte mult oamenii de aici“, a mai povestit Younes pentru aceeaşi sursă.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite