Examen titularizare 2011 în Ploiești

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Salariile mici, posturile disponibile în comune foarte îndepărate din Prahova şi naveta zilnică nu par descurajante pentru cei peste 1.400 de candidaţi care se vor „bate" anul acesta, în Prahova, pentru cele 168 de posturi disponibile la examenul de titularizare.

Alte 1.200 de locuri sunt oferite în regim de suplinire, în judeţ.

Nici o catedră de informatică, foarte puţine de învăţători şi educatoare, precum şi două - trei posturi de limba franceză formează, pe discipline, oferta de posturi valabile la examenul de titularizare din 2011, în Prahova. Cele mai căutate posturi sunt limbile străine, istoria şi geografia, iar la polul opus muzica şi desenul.

„Situaţia este explicabilă prin faptul că 61 de locuri de titulari au fost deja ocupate din martie de către suplinitori care au obţinut în ultimii trei ani nota 7 la examenul de titularizare. Oricum, tendinţa este de micşorare, în fiecare an, a numărului de catedre de titulari", ne-a explicat Gheorghe Borovină, şeful Inspectoratului Şcolar Prahova.

Din 2012, profesorii vor fi angajaţi direct de către unităţile de învăţământ, conform noii Legi a Educaţiei.

Calendarul titularizării

Centrele de concurs pentru examenul scris de titularizare din Prahova au fost stabilite la Colegiul I.L.Caragiale, Colegiul Mihai Viteazul și Colegiul Spiru Haret, toate în Ploiești.

 13 iulie - orele 8.00-9.00 - Acesul în sălile de concurs  (Candidaţii nu pot avea asupra lor, în sala de concurs, cărţi, caiete, telefoane mobile sau alte mijloace de comunicare la distanţă, toate acestea vor fi depozitate în sălile special amenajate)

13 iulie  - orele 10.00-14.00 Desfăşurarea concursului

18 iulie - Afişarea rezultatelor

18-19 iulie - Depunerea şi înregistrarea contestaţiilor

21 iulie - Afişarea rezultatelor finale

22 şi 25 iulie - Şedinţă publică, etapa I Repartizarea la nivelul centrului de concurs a candidaţilor care au obţinut cel puţin nota 7.00 pe posturile/catedrele vacante titularizabile.

Peste 47.000 de posturi în învăţământ, la nivel național

 Ministerul Educaţiei scoate la concurs 4.471 de posturi didactice titularizabile şi 42.731 de suplinitori. Anul acesta s-au înscris la concursul unic de titularizare peste 38.000 de persoane care asipră la un post la catedră. Cele mai dorite locuri sunt cele de educator, profesor de limba română, de engleză, profesor de sport, matematică, istorie, franceză sau biologie. Concursul unic de titluarizare are loc pe 13 iulie, de la ora 10.00. Primele rezultate vor fi afişate pe 18 iulie. Doar candidaţii care obţin cel puţin nota 7 au dreptul să-şi alegă un post de titular în prima sesiune de repartizare în perioada 22 - 25 iulie. Potrivit metodologiei de organizare a examenului de titularizare, în toate sălile de concurs vor fi instalate camere video de supraveghere.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite