VIDEO UPDATE Hoţii milionului de euro au primit mandate de arestare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Principalul suspect al "jafului secolului" de la Ploieşti a fost arestat aseară. Se caută alţi trei suspecţi.

Sherlock Holmes şi Hercule Poirot la un loc ar fi avut bătăi de cap cu cel mai tragi-comic furt comis vreodată în Prahova. Ceea ce a început ca o afacere misterioasă şi plină de suspiciuni, date fiind datele problemei, o reclamantă putred de bogată care a ales să-şi ţină un milion de euro într-un geamantan depozitat într-o casă nelocuită, s-a finalizat aseară, comic, cu prinderea suspectului principal, un hoţ mărunt, semi-analfabet.

CITIŢI AICI DESPRE ACUZAŢIILE ADUSE DE PROCURORI CELOR DOI SUSPECŢI

ORA 20.00

Alexandru Tănase, unul dintre hoţii milionului de euro a primit în această seară mandat de arestare pentru o perioadă de 19 zile de la Judecătoria Ploieşti. Judecătorii au emis mandat de arestare în lipsă, pentru 30 de zile,  şi pentru complicele său, Ionuţ Lazăr, în vârstă de 22 de ani.

ORA 15.00

Al doilea suspect în cazul furtului este Ionuţ Lazăr, de 22 de ani, tot din satul Rachieri. Suspectul principal, Alexandru Tănase, adolescentul de 16 ani prins aseară de poliţişti, a fost prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 19 zile pentru că este minor. Alexandru a primit de la poliţie o carte de identitate provizorie pentru că nu avea acte în momentul în care a fost prins. Tânărul nu a fost nici măcar o singură zi pe la şcoală.

ORA 9.00

Principalul suspect al furtului, Alexandru Tănase, de 16 ani, a fost prins aseară de poliţiştii din Prahova chiar în casa părintească din satul Rachieri. Băiatul s-a distrat în tot acest timp. S-a cazat pe la pensiuni şi vile, unde a cheltuit o parte din bani. Aseară s-a întors acasă, doar ca să vadă care este mai este treaba, şi intenţiona să plece din nou. A picat însă în plasa poliţiştilor, care îi filau casa. Anchetatorii aveau date că a fugit în Italia, dar el a spus că nu a vrut niciodată să plece din ţară, ci doar să creeze această impresie celor apropiaţi. Avea asupra lui, în momentul în care a fost prins, 118.000 de euro, sumă pe care o ţinea într-o pungă, în geacă, pe lângă corp. Băiatul nu are acte de identitate, este semi-analfabet şi mai este cercetat în mai multe dosare penale, tot pentru furt.

În cauză mai este căutat şi un al doilea hoţ, în vârstă de 22 de ani, precum şi alţi doi suspecţi la care ar fi ajuns o parte din bani.

Daţi de gol de comportament

Suspecţii principali au fost daţi de gol chiar de comportamentul lor. Au început să cheltuiască bani pe lăutari şi la jocuri electronice, iar sătenii, care îi ştiau săraci lipiţi pământului au început să-şi pună semne de întrebare.

Mama lui Alexandru Tănase nu părea surprinsă că băiatul ei este căutat de Poliţie. „Mi-a făcut numai necazuri, dar nu-mi vine să cred că a făcut aşa ceva. Mi-au zis oamenii că juca bani la aparate în ultimele zile şi că a făcut petreceri cu lăutari, dar nu am ştiut nimic. Eu nu l-am mai văzut de pe 20 ianuarie", spunea ieri Cristina Tănase, mama băiatului.

Ancheta

Conform Poliţiei Prahova, s-a stabilit că furtul a fost comis de doi tineri, care nu ştiau anterior de existenţa banilor. Au acţionat la întâmplare, se pare că îşi căutau ceva de mâncare în casa nelocuită în care erau depozitaţi cei 1 milion de euro, într-un geamantan, sub o scară.

Li s-a luat urma în urma mai multor descinderi imobiliare, 2 în municipiul Ploieşti şi 7 în comuna Valea Călugărească, sat Rachieri, în urma cărora au fost obţinute indicii care au condus la conturarea cercului de suspecţi, fiind incluse şi alte persoane, rude ale suspecţilor.

„Existau date şi indicii conform cărora în locaţiile percheziţionate ar domicilia sau s-ar ascunde principalii suspecţi. Informaţiile s-au confirmat, fiind găsită suma de 27.000 de euro. Cei doi suspecţi au cheltuit imediat după furt o parte din banii sustraşi achiziţionând diverse  bunuri, care au fost găsite în timpul percheziţiilor", ne-a spus Raluca Brezeanu, purtător de cuvânt al IPJ Prahova.

Banii erau zidiţi în izolaţia casei, iar o parte în hornul sobei. Poliţiştii au găsi şi mai multe brichete sub formă de pistol.

Răsturnare de situaţie

Ieri dimineaţă, o persoană a fost arestată în cazul furtului de un milion de euro de la Ploieşti, după ce a fost reţinută în vama Nădlac după consemn la frontieră. Reţinerea a adus şi o răsturnare de situaţie. În realitate, persoana arestată tâlhărise hoţii care au sustras iniţial cea mai mare sumă furată vreodată la Ploieşti.

Este vorba despre Viorel Gheorghe, în vârstă de 39 de ani, care a fost reţinut pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie. „În cauză s-a reţinut că în data de 14-16.01.2011, autori necunoscuţi au sustras de la partea vătămată E.M., suma de 1.100.000 €. În data de 17/18.01.2011, inculpatul Gheorghe Viorel împreună cu alte persoane, pe timp de noapte, l-au urmărit pe unul dintre presupuşii autori ai furtului din perioada 14 - 16.01.2011 şi prin violenţă au sustras suma de 10.000 €", ne-a spus Georgiana Iorguţă, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti.

Cu privire la provenienţa celor 10.000 de euro, Viorel Gheorghe a declarat iniţial că a găsit suma respectivă într-o groapă aflată în apropierea unei balastiere.

Acesta riscă între 7 şi 20 de ani de închisoare.

Cercetările continuă atât pentru identificarea tuturor participanţilor la tâlhărie cât şi a autorilor furtului de un milion de euro.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite