Reţeta unor traficanţi din Prahova: pandişpan umplut cu droguri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După mai multe luni de cercetări, poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, Serviciul Antidrog, şi de la D.I.I.C.O.T Ploieşti au anihilat o reţea de traficanţi de droguri care se ocupau cu distribuirea şi comercializarea în ţară şi în străinătate de cannabis şi rezină din acest produs.

În luna februarie, în urma unei acţiuni organizate de poliţiştii prahoveni în localitatea Vălenii de Munte, Alexandru Matei, un tânăr de 25 de ani, a  fost prins în flagrant având asupra sa o cantitate de 300 de grame de haşiş, pe care intenţiona să o vândă.

"Aveam informaţii ca tânărul se ocupă cu traficul de droguri, pe care le procura din Italia. Modalitatea de a ascunde stupefiantele în prăjituri, în interiorul bagajelor, este o practică cunoscută în străinătate. Practic așa creadeau ca pot scapa de controlul de la vamă şi că pot introduce liniştiţi drogurile în tara", ne-a declarat comisarul şef Constantin Bădiceanu ,de la BCCO Ploieşti.

Din reţeaua de traficanţi mai făceau parte încă trei persoane, iar numărul consumatorilor este de ordinul zecilor şi urmează să fie stabilit cu exactitate în urma anchetei procurorilor.

Pe numele lui Alexandru Matei a fost emis, astăzi, mandat de arestare preventivă, pentru o perioadă de 29 zile, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic ilicit de droguri de risc şi introducere în ţară de droguri de risc. Pentru infracţiunile comise el riscă o pedeapsă de la 10 la 20 ani închisoare.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite