Ploieşti: Reţelarii sunt puşi să-şi facă datoria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Reţelarii sunt puşi să-şi facă datoria
Ploieşti: Reţelarii sunt puşi să-şi facă datoria

Primăria Ploieşti a pus gând rău reţelarilor care nu respectă termenul de predare al lucrărilor aflate în derulare pe trotuarele şi şoselele din municipiu.

Societăţile vizate de Primăria Ploieşti sunt Apa Nova, Distrigaz, Dalkia Termo Prahova, Romtelecom şi Electrica Muntenia, care desfăşoară lucrări pe domeniul public.

Acestea  vor avea la dispoziţie şapte zile pentru a realiza şi a face recepţia investiţiilor la care s-a depăşit deja termenul de execuţie. În caz contrar, firmele în cauză vor fi amendate cu sume cuprinse între 2000 şi 2500 de lei, pentru fiecare zi de întârziere.

“Este normal să-i punem la punct, pentru că altfel nu cred să le pese. Avem multe astfel de situaţii şi este normal să se ia atitudine. Aşa cred că o să se înveţe minte”, a spus Mădălina Crăciun, şefa Serviciului Investiţii din cadrul municipalităţii.

În evidenţa Serviciului Reţele din cadrul Primăriei Ploieşti se află peste 1000 de lucrări la care nu a fost efectuată recepţia şi la care s-a depăşit termenul de execuţie şi de predare al acestora.

S-au săturat să tot aştepte
Unii locuitori ai străzii Victoriei din Ploieşti sunt nemulţumiţi de faptul că societatea Apa Nova întârzie finalizarea lucrărilor în zonă. “S-a făcut canalizare, pentru asta sunt de apreciat, iar acum se fac racordurile. Dar durează de prea mult timp şi nu mai ştim ce să facem. Stăm cu geamurile închise pentru că ne intră praf în casă” a spus Mihai Gângă, un ploieştean care are casă pe strada Victoriei.

“Ca să nu mai spun că suntem nevoiţi să ne parcăm maşinile pe alte străzi vecine, pentru că la noi totul este plin de bolovani. Mai grav este faptul că unul munceşte şi alţi cinci stau pe lângă el şi se uită. Nu e normal. Sper ca şefii lor să vadă ce se întâmplă”, a mai spus bărbatul. Situaţii similare pot fi întâlnite în toate cartierele din Ploieşti.

Sute de lucrări nerecepţionate
Potrivit unor date oferite de reprezentanţii Serviciului Reţele, pe primul loc în topul restanţierilor la capitolul lucrări nerecepţionate se află societatea  Apa Nova –cu 253 de cazuri, urmată de Distrigaz –cu 138 şi Romtelecom -  cu 31 de astfel de situaţii. Pe ultimele două locuri se situează Dalkia şi Electrica, care însumează 50 de lucrări nerecepţionate, firmele neanunţând în termen Primăria Ploieşti pentru efectuarea inspecţiilor.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite