Ploieşti: Capcana de sub Bulevardul Republicii din Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Capcana de sub Bulevardul Republicii din Ploieşti
Ploieşti: Capcana de sub Bulevardul Republicii din Ploieşti

O banală intervenţie la reţeaua de canalizare a scos la iveală o groapă aflată sub carosabil pe Bulevardul Republicii din Ploieşti, care putea produce, în orice moment, o surpare.

Profitând de faptul că circulaţia tramvaiului pe traseul 101 a fost oprită şi linia este deservită cu autobuze, pentru efectuarea unor reparaţii la şine pe Strada Ştefan Greceanu, o echipă de muncitori ai societăţii Apa Nova, dotată cu un escavator, s-a apucat de săpat, ieri, în zona Mega Image.

După ce a fost decopertată şoseaua, spre seară, când s-a ajuns la infrastructură, a fost descoperită o groapă cu adâncimea de aproximativ 2,5 metri şi cu lăţimea de aproximativ 3 metri, cu o arcadă în zona centrală. Era vorba despre un beci al unei foste case din zonă, demolată în anii 60. Imediat au fost alarmate Primăria şi Poliţia Municipiului Ploieşti.

A doua surpriză
La faţa locului s-a deplasat edilul Andrei Volosevici, care a avut de luat o decizie importantă, deoarece pentru echipa de intervenţii apăruse o nouă problemă, respectiv descoperirea unei conducte despre care nu se ştia cui aparţine. Primarul a hotărât ca aceasta să fie tăiată şi, după zeci de minute de chin, muncitorii au reuşit să îndeplinească misiunea şi au constatat că era o conductă de gaze dezafectată. „Nu s-au mai efectuat intervenţii în zonă la infrastructură de foarte mulţi ani, ci doar intervenţii la suprafaţa asfaltică“, a declarat viceprimarul Ploieştiului, Carmen Dumitru.

Azi-dimineaţă, muncitorii de la Apa Nova pregăteau un cofraj pentru o infuzie cu beton care să astupe craterul de sub carosabil. Primarul Andrei Volosevici nu excludea posibilitatea întreruperii circulaţiei pe sensul de mers dinspre centru spre Nord, până sâmbătă, pentru rezolvarea problemei.

„Dacă nu ar fi fost un cămin de la Apa Nova acolo, se putea surpa oricând, exista acest pericol de surpare a carosabilului“, a declarat comisarul Ştefan Crivăţ, aflat la comanda Serviciului Poliţiei Rutiere Prahova.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite