“Repetenţi” la bac cu duiumul, la un liceu privat din Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Liceul "Şansa" din Ploieşti un singur elev din totalul de 76 a promovat prima sesiune de Bacalaureat. Directorul unităţii de învăţământ recunoaşte că elevii săi sunt slab pregătiţi.

Prima sesiune a examenului de Bacalaureat din acest an s-a lăsat cu multe lacrimi în unităţile de învăţământ preuniversitar din Prahova. Licee şi colegii unde nimeni nu se aştepta să existe vreun elev sub nota de trecere au primit o grea lovitură. Este cazul unităţilor "Alexandru Ioan Cuza", "Mihai Viteazul", "Nichita Stănescu" şi "Ion Luca Caragiale", unde anii trecuţi nu au existat "repetenţi" la Bacalaureant, şi care acum au zeci de candidaţi care nu au reuşit să obţină medii peste 6.

Fără "şansă"

Cel mai "slabi" elevi de clasa XII-a din Prahova sunt de la Liceul "Şansa" din Ploieşti, unitate de învăţământ particular cu profil economic, unde, din 76 de candidaţi, unul singur a avut o medie de trecere la examenul de Bacalaureat, obţinând nota 7.83. Indicele de promovabilitate la "examenul  maturităţii" a fost de 1,31%, cel mai mic din judeţ.

"Vreau să vă spun că situaţia de la Bacalaureatul de anul acesta reflectă cât de slab pregătiţi sunt elevii noştri, faţă de alţi ani. Vina mea este că anul acesta nu am făcut simulare de examen, pentru că mi-aş fi dat seama cât de mult au învăţat elevii. La noi, cei  mai mulţi elevi învaţă la seral, prin urmare, sunt oameni care lucrează, care au familii", a declarat Gheorghe Ene, directorul Liceul Economic "Şansa" din Ploieşti, unitate care anul trecut a avut o promovabilitate de peste 60% la bac.

"Inspectoratul Şcolar Prahova nu va lua măsuri împotriva directorilor şcolilor cu promovabilitate redusă sau zero, pentru că eu apreciez că examenul s-a desfăşurat corect, în conformitate cu legea. Totuşi ar fi trebuit să existe subiecte cu un grad de dificultate stabilit în funcţie de performanţele liceelor. Nu putem compara elevii Colegiului Caragiale din Ploieşti, unde s-au obţinut note foarte mari, cu elevii de la Grup Şcolar Teleajen, unde, de exemplu, ultima medie cu care se intră în acest an este de 3,28. Nu poţi avea pretenţia ca eceşti adolescenţi să obţină după absolvirea liceului media 6 la Bacalaureat", a precizat Gheorghe Borovină, inspector şef IJŞ Prahova.

Promovabilitate 100% la Breaza

În topul fruntaşilor, se situează Colegiul Militar "Dimitrie Cantemir" din Breaza, unde promovabilitatea în prima sesiune a "examenului maturităţii" a fost de 100%. La această unitate, cel mai slab pregătit elev a obţinut o medie de 7.38 la examenul de bacalaureat, iar cea mai mare medie a fost de 9,90.  

Rezultate slabe la BAC

Printre cei mai "codaşi" la Bacalaureat se numără Grupul Şcolar de Industrie Uşoară Ploieşti, unde au promovat doar 13 din 169 de elevi, Colegiul "Spiru Haret" Ploieşti, unde au luat note peste 6 doar 178 de elevi din totalul de 269, Grupul Şcolar de Servici "Sfântul Apostol Andrei" Ploieşti - promovaţi 7 din 146 şi Grupul Şcolar de Petrol "Teleajăn" Ploieşti - promovaţi 7 din 229.

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite