Regretatul Harry Eliad a fost director al teatrului din Ploiești, înainte de Revoluție

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Harry Eliad (1927-2012)
Harry Eliad (1927-2012)

Regizorul Harry Eliad, directorul Teatrului Evreiesc de Stat din Capitală, a decedat în noaptea de duminică spre luni, la vârsta de 84 de ani, şi va fi înmormântat miercuri, de la ora 11.00, la cimitirul Filantropia din Bucureşti. Acesta fost prieten cu Toma Caragiu și a lucrat timp de 35 de ani la teatrul din Ploiești.

Harry Eliad este un nume consacrat pentru teatrul ploieștean, al cărui regizor artistic a fost timp de peste 35 de ani, în perioada 1953-1988, realizând numeroase montari de succes atât la teatrul dramatic cât mai ales la teatrul de revistă „Majestic".

În calitate de director, acesta a condus și a reușit să mențină ridicat statutul teatrului ploieștean într-o perioadă de grele încercări (1984-1988).

Născut pe 8 octombrie 1927, Harry Eliad a fost director al Teatrului de Stat din Ploieşti, după plecarea de-acolo a bunului său prieten, Toma Caragiu.

Din decembrie 1989, Harry Eliad a fost numit director al Teatrului Evreiesc de Stat (TES), pe care l-a condus până la sfârşit cu ştiinţă şi clarviziune şi, nu în ultimul rând, cu înţelegere pentru toţi actorii teatrului.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite