Record negru. Mâncarea şi alcoolul au băgat sute de prahoveni în spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii de la Serviciul de Ambulanţă Prahova şi cei de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean nu au avut timp zilele acestea nici să-şi tragă sufletul.

Au mâncat între două curse ale ambulanţei şi au ciocnit de Anul Nou abia târziu spre dimineaţă, şi doar acolo unde a fost timp. Motivul este acelaşi din fiecare an. Sute de prahoveni au solicitat îngrijiri medicale după ce au mâncat şi au băut peste măsură şi au ignorat recomandările de cumpătare pentru bolile de care suferă. La Ambulanţă cel puţin, recordul stabilit de Crăciun a fost bătut în noaptea şi în zilele următoare Revelionului.

„În zilele de 1 şi 2 ianuarie, ne-am confruntat cu o avalanşă de solicitări, mai exact un număr de 442. În ordine, cardiacii, cei cu afecţiuni digestive şi prahovenii care au băut peste măsură au fost cei care au sunat la 112. Pe 2 ianuarie am avut încă 340 de solicitări", ne-a spus Daniel Nicolae, directorul Seviciului de Ambulanţă Prahova. Aceste cifre sunt asemănătoare cu media anilor precedenţi.

700 de prahoveni la spital

Şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Prahova au fost zile de foc. Peste 713 prahoveni s-au prezentat la unitatea de urgenţe cu afecţiuni cardio-vasculare, neurologice, mâini şi picioare rupte ori afecţiuni digestive. Vârful a fost atins azi-noapte, cu 269 de prezentări, iar fluxul de pacienţi continua şi azi-dimineaţă. Pentru 195 dintre aceştia, medicii au decis internarea, mai ales că 64 de cazuri au fost extrem de grave, la limita dintre viaţă şi moarte: infarcte şi atacuri cerebrale.

Din fericire, petardele şi pocnitorile nu au mai făcut victime în seara de Revelion, incidentele asociate fiind minore anul acesta.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite