Recoltă slabă de struguri în Prahova. Producătorii de vin importă materie primă din Africa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Condiţiile meteorologice nefavorabile au făcut ca recolta de struguri, de anul acesta, din Prahova, să fie cea mai slabă din ultimul deceniu. Din lipsă de materie primă, producătorii de vin din judeţ au fost nevoiţi să importe struguri din străinătate.

Schimbările bruşte de temperatură, dar şi dăunătorii, au compromis recolta de struguri din judeţ. Astfel că producţia de vin este una cu mult sub aşteptările celor care pregătesc licoarea lui Bachus.

„Din păcate, viţa de vie se numără, alături de grâu şi alte cereale, printre culturile afectate de vremea capricioasă. Ne aşteptăm la o producţie foarte slabă din punct de vedere cantitativ şi calitativ", a declarat, pentru www.observatorulph.ro,  Marian Marcu, purtător de cuvânt al Direcţiei Agricole Prahova.

Potrivit aceleiaşi surse, fabricile de vin prahovene au importat struguri din Macedonia şi chiar din îndepărtata Africă de Sud. Astfel, nu e de mirare faptul că, pe marginea drumului principal care trece prin Valea Călugărească (renumită zonă viticolă), comercianţii au pus la vânzare struguri din Grecia sau Turcia, la preţuri cuprinse între 5 şi 8 lei kilogramul.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite