Ploieşti: Reclamă la senzaţii tari în faţa universităţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Reclamă la senzaţii tari în faţa universităţii
Ploieşti: Reclamă la senzaţii tari în faţa universităţii

Studenţii sunt invitaţi să cumpere substanţe uşor halucinogene prin afişe lipite pe stâlpi.

Pe stălpii de susţinere a reţelei electrice din faţa Universităţii Petrol-Gaze din Ploieşti au apărut peste noapte mai multe afişe care îndeamnă trecătorii să cumpere substanţe uşor halucinogene cărora legislaţia românească nu le interzice comercializarea.

Din scurta prezentare făcută unor astfel de produse aflăm că „Ecstasy X-4”, de exemplu, „e bun pentru femei când îl consumă bărbaţii”. Altă substanţă este „o puternică pudră columbiană perfectă”, în vreme ce unul din tipuri „te face să pluteşti”.

Supărare la catedră
„Există riscul ca persoanele care încearcă asemenea produse să fie tentate să încerce şi altceva, mai tare. Este o măgărie din partea unor firme care vor să facă profit pe seama unei perspective, să zicem, de a-i fideliza pe studenţi”, a declarat rectorul UPG Ploieşti, prof. Vlad Ulmanu.

Comerciantul, însă, susţine că produsele nu sunt periculoase şi este gata să livreze gratuit marfa dorită de clienţii amatori „să descopere o lume plină de euforie”, conform reclamei făcută unei substanţe din lista de peste 70 a firmei. „Mai periculoase sunt ţigările, ele produc dependenţă”, declară Marius Micu, omul aflat în spatele afacerii.

Liber la mirosuri hi
În ceea ce-i priveşte pe oamenii legii, aceştia spun că se confruntă cu un vid legislativ în ceea ce preveşte astfel de substanţe. „Este şi părerea noastră, a poliţiştilor, că persoanele care încearcă pot fi tentate şi de altceva. Deocamdată nu putem decât să aplicăm o amendă celui care a lipit afişele, deoarece încalcă atât prevederile unei legi, cât şi pe cele ale unei hotărâri a Consiliului Local Ploieşti”, a explicat adjunctul comandantului Poliţiei Municipiului Ploieşti, comisarul şef Alexandru Şteoalfă.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite